Vágólapra másolva!
A Juventus 4-1-re nyert a Sampdoria ellen a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, így a legjobb nyolc közé jutott.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Juventus, amely a 25. percben megszerezte a vezetést Juan Cuadrado megpattanós szabadrúgás góljával. Alig egy perccel később Alvaro Morata növelhette volna az előnyt, ám a gólját szabálytalanság előzte meg, így a játékvezető nem adta meg a torinóiak második találatát. A második félidő elején aztán egy gyors góllal tette magabiztosabbá a vezetést a Juventus, Arthur pazar beadását Rugani fejelte a kapuba.

A Juventus a játék minden elemében felülmúlta riválisát Forrás: Twitter

A 63. percben szinte a semmiből visszajött a meccsbe a Sampdoria, amely Conti góljával szépített. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, ugyanis egy katasztrofális védelmi hibát kihasználva a nem sokkal korábban beállt Paulo Dybala talált be. Majd a 77. percben a duplázó Morata tizenegyesből állította be a végeredményt.

A Lazio gól nélküli rendes játékidő után hosszabbításban 1-0-ra legyőzte az Udinese csapatát. A mérkőzés egyetlen gólját Ciro Immobile szerezte. Az Európa-bajnok csatár minden sorozatot figyelembe véve szezonbeli 21. találatát jegyezte, csupán Robert Lewandowski (34), Karim Benzema (24) és Mohamed Szalah (23) lőtt több gólt ebben az idényben az öt európai topligát tekintve.

Immobile juttatta negyeddöntőbe a Laziót Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Lazio-Udinese 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
Juventus-Sampdoria 4-1 (1-0)