Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar bajnoki címvédő Ferencváros kispadján a Dunaszerdahely elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a csapat új edzője, a télen kinevezett Sztanyiszlav Csercseszov. A korábbi orosz szövetségi kapitány vereséggel kezdett a 32-szeres bajnokcsapat kispadján, együttese ugyanis 2-0-ra kikapott a DAC otthonában.

Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz - Wingo, Blazic, Dvali, Civic - Besic, Loncar - Mak, Uzuni, Zubkov - Boli összetételű csapatot küldte a pályára, de ott volt a kispadon a nigériai támadó, Fortune Bassey is, akinek a szerződtetését hétfőn jelentette be a fővárosi csapat. Hiányzott viszont a Fradiból Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee is, előbbi Tunéziát, utóbbi kettő pedig Marokkót képviseli a jelenleg zajló Afrika-kupán. A DAC kispadján a portugál Joao Janeiro ült, akit november elején vásárolt ki a dunaszerdahelyi klub a Kisvárda csapatától. Az új edző nem jelölte a csapatba a magyar válogatott Schäfer Andrást, de ebben az is közrejátszhat, hogy a 22 éves középpályás állítólag napokon belül aláírhat egy Bundesligában szereplő csapathoz.

Myrto Uzuni ezúttal is a Fradi egyik legveszélyesebb játékosa volt Forrás: fradi.hu

Remekül kezdte a meccset a Fradi, amely már az első tíz percben vezetést szerezhetett volna, de a 7. percben előbb az albán Myrto Uzuni, majd néhány másodperccel később a bosnyák Eldar Civic is kapufát lőtt ígéretes helyzetből.

Két Fradi-helyzet után a DAC mezőnyben feljött, és a 17. percben megszerezte a vezetést.

Egy szögletet követően Nikola Krstovic lövése Lasha Dvali lábán megpattanva vágódott a kapuba. A folytatásban ismét a Fradi kezdeményezett, de a DAC a 27. percben egy újabb szerencsés góllal növelte az előnyét. Egy beadás után a lett Andrejs Ciganiks lövése megpattant Muhamed Besic lábán, ez pedig becsapta Dibusz Dénest, és a labda a kapuban kötött ki.

A 35. percben szépíthetett volna a Fradi.

Franck Boli tört előre, majd Olekszandr Zubkovnak passzolt, aki 16 méterről kapura löbbölt, de a DAC kapusa, a kongói Yhoan Andzouana bravúrral védett.

A szünetben a DAC-nál szinte teljes sorcsere ment végbe, míg a Fradiba Miha Blazic helyére a magyar válogatott Botka Endre érkezett. A második félidő első helyzete a Dunaszerdahelyé volt. Az 55. percben Milan Dimun tornáztatta meg Dibuszt, de válogatott kapus védeni tudott.

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, majd a 71. percben az előző szezon NB I-es gólkirálya, már a dunaszerdahelyi színekben futballozó Hahn János beadása pattant meg Botka lábán, a labda pedig a keresztlécen csattant. A 71. percben a Boli helyére beállt Fortune Bassey a tizenhatosról ívelt a kiugró Szánthó Regő elé, aki az ötösről belsőzte kapura a labdát, de Vantruba védeni tudott.

A 85. percben szépíthetett volna a Fradi.

Az új igazolás, Bassey kapott remek kiugratást, a nigériai támadó közel volt a gólhoz, de Vantruba óriási bravúrral védeni tudott.

Csercseszov DAC elleni vereséggel mutatkozott be a Fradi kispadján Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

Az utolsó percekben már egyik csapatnak sem volt komoly helyzete, így az eredmény nem változott. A Fradi így elvesztette idei első felkészülési meccsét.

DAC–FTC 2-0 (2-0)
Dunaszerdahely, MOL Aréna
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic (Botka, 46.), Dvali, Civic (Cabraja, 84.) – Besic, Loncar (Csontos, 67.) – Zubkov (Szánthó, 67.), Mak (Gavric, 73.), Uzuni (Marin, 57.) – Boli (Bassey, 57.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerzők: Krstovic (18.), Ciganiks (27.)