Társoldalunk:

Mexikóban nem viccelnek: kitiltással fenyegetik a fociszurkolókat

2022.01.19. 11:11

A válogatott mérkőzéseire vonatkozó ötéves kitiltással fenyegeti homofób rigmusokat bekiabáló szurkolóit a Mexikói Labdarúgó Szövetség.

A szervezet ezzel próbálja elejét venni a további kihágásoknak, és az azokkal járó büntetéseknek. A nemzetközi szövetség (FIFA) novemberben 100 ezer svájci frankra bírságolta a mexikóiakat, akik két zártkapus mérkőzést is kaptak büntetésül.

Kitiltással fenyegeti szurkolóit a Mexikói Labdarúgó SzövetségForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Ralph Freso

"Elfogadhatatlanok a diszkriminatív megnyilvánulások. És nem akarunk üres lelátók előtt játszani. Arra kérjük a szurkolókat, hogy tartsák be a szabályokat!" - mondta Yon de Luisa, a szövetség elnöke.

A mexikói ultrák között - körülbelül a 2014-es brazíliai világbajnokság óta - bevett szokás, hogy az aktuális ellenfél kapusát homofób rigmusokkal hergelik. Hogy a renitenseket a jövőben könnyebb legyen azonosítani, mostantól minden jegytulajdonosnak meg kell adnia a személyes adatait, a belépőjén pedig lesz egy QR-kód, és az igazolványát is fel kell mutatnia a stadionba való belépés előtt.