Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint Luis Suárez, az Atlético Madridi uruguayi támadója a Steven Gerrard vezette Aston Villához igazolhat.

A kétszeres Európai Aranycipős támadónak nyáron jár le a szerződése az Atlético Madridnál, amit nagy valószínűséggel nem fog meghosszabbítani. Korábban arról írták a spanyol lapok, hogy Suárez nagy valószínűséggel az Egyesült Államokba megy majd levezetni, de Brazíliából és Katarból is kapott ajánlatot. Gerard Romero, a spanyol átigazolásokban jártas újságíró úgy tudja, hogy a 34 éves támadó ezeket visszautasított, mert továbbra is Európában szeretne futballozni.

Állítólag a Premier League-ben szereplő Aston Villa már ajánlatot is tett az uruguayi klasszisnak, aki ha Birminghambe szerződne, újra együtt dolgozhatna korábbi liverpooli csapattársával, Steven Gerrarddal, akit novemberben neveztek ki a Villa kispadjára.

Suárez és Gerrard remekül megértették egymás Liverpoolban Forrás: AFP/Paul Ellis

Suárez átigazolása korántsem elképzelhetetlen, hiszen az Aston Villa a múlt héten vételi opcióval kölcsönvette a Barcelonánál mellőzött Philippe Coutinhót, aki az első meccsén rögtön gólt lőtt és gólpasszt adott a Manchester United ellen.

Suárez 2011 januárja és 2014 júniusa között három és fél évet futballozott a Liverpool csapatában. 133 meccsen 82 gólt lőtt, kiosztott 47 gólpasszt. A 2013/14-es szezonban 31 gólkirály lett a Premier League-ben és Cristiano Ronaldóval megosztva megnyerte az Európai Aranycipőt.