Vágólapra másolva!
A milánói fellebbviteli bíróság helybenhagyta Robinhónak, a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan korábbi brazil válogatott támadójának kilencéves börtönbüntetését a csoportos nemi erőszakban való részvételéért.

A brazil sztár 2013-ban még a Milan játékosaként egy barátjával, Ricardo Falcóval együtt vett részt egy albán lány megerőszakolásában, aki a 23. születésnapját ünnepelte egy közismert milánói szórakozóhelyen.

A 100-szoros brazil válogatott támadót 2017-ben bűnösnek találták és elítélték, de tagadta a vádakat, ezért fellebbezett a bíróságon.

A milánói fellebbviteli bíróság szerdán elutasította Robinho és Ricardo Falco fellebbezését, így a korábbán meghozott ítélet jogerős, fellebbezésnek már nincs helye, ami azt jelenti, hogy Robinhónak azonnal hatállyal börtönbe kell mennie.

Robinho pályafutása dicstelen véget ért Forrás: AFP/Jose Caro

A 37 éves Robinho legutóbb a Santos csapatában futballozott még 2020 októberében, azonban a brazil csapat egy hét után szerződést bontott vele, ugyanis a szurkolók, a média és a nőket támogató szervezetek folyamatosan kritizálták a klub döntését. Ráadásul a Santos egyik szponzora is otthagyta a csapat, és több másik szponzor is azzal fenyegetőzött, hogy nem támogatják tovább a csapatot, ha Robinho a klub játékosa marad.

Robinho jelenleg Brazíliában tartózkodik, de az olasz igazságszolgáltatás kérheti a kiadatását. Ez viszont egy hosszadalmas procedúra lehet, ugyanis a brazil alkotmány tiltja a brazilok kiadatását.