Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Hansa Rostockot a Német Kupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. Sallai Roland csapat, az SC Freiburg is ott van a negyeddöntőben.

A sérült Szoboszlai Dominik nélkül felálló lipcseiek már a 6. percben megszerezték a vezetés Yussuf Poulsen góljával, majd a hajrában, a 82. percben Dani Olmo révén bebiztosították a győzelmet és a továbbjutást a másodosztály 15. helyén álló vendégekkel szemben.

A másik kora esti mérkőzésen a másodosztályban 12. Hannover simán verte hazai pályán 3-0-ra az előző idényben még BL-induló Borussia Mönchengladbachot.

A magyar válogatott csatárt, Sallai Rolandot kezdőként a 72. percig a pályán tudó SC Freiburg mindkét félidőben két-két gólt szerezve simán győzte le idegenben a Hoffenheimet.

A nyolcaddöntők berlini rangadóján az Union már a 11. percben megszerezte a vezetést, amit aztán a második félidő elején Niklas Stark öngóljával megduplázott, hogy aztán Rani Khedira révén ők is rúgjanak egy öngólt, de egy perccel később máris visszaállították a kétgólos előnyt. Az utolsó percekben még egyszer szépített a Hertha, de egyenlítenie már nem sikerült.

Eredmények, Német Kupa, nyolcaddöntő:
RB Leipzig - Hansa Rostock 2-0 (1-0)
gól: Y. Poulsen 6., Dani Olmo 82.
Hannover - Mönchengladbach 3-0 (2-0)
gól: Baier 4., 51., Kerk 36.
Hertha Berlin - Union Berlin 2-3 (0-1)
gól: R. Khedira (öngól) 54., Serdar 90+5., ill. Voglsammer 11., Stark 50. (öngól), Knoche 55.
Hoffenheim - SC Freiburg 1-4 (0-2)
gól: Schlotterbeck 53. (öngól), ill. Grifo 10., 36. (11-esből), Schade 55., Demirovic 68.

A győztesek bejutottak a legjobb nyolc közé.