A Liverpool gyönyörű gólokkal győzte le az Arsenalt, és bejutott az angol Ligakupa döntőjébe

fbl Horizontal
Liverpool's Portuguese striker Diogo Jota (2nd R) celebrates scoring his team's second goal after a VAR check during the English League Cup semi-final second leg football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium, in London on January 20, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a Liverpool Diogo Jota góljainak köszönhetően 2-0-ra győzött az Arsenal otthonában, és 2-0-s összesítéssel bejutott a döntőbe.

A gól nélküli első mérkőzést követően az Arsenal hazai pályán fogadta a Liverpoolt az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. Mindkét csapatnál rengeteg volt a hiányzó, eltiltás, sérülés és az Afrika Kupa kötelezettségei miatt sztárok tömkelege nem lehetett ott a rangadón.

Az Arsenal már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, Lacazette remek szabadrúgása Kelleher bravúros védesének köszönhetően azonban a felsőlécen csattant. A Liverpool is feléledt, a 13. percben Matip révén lesgólt lőtt, majd a 20. percben már érvényes találatot szerzett.

Diogo Jota a félpályától indulva, remek cselekkel vert meg több védőt is, majd a kapu közepébe lőtt. Ramsdale a menteni igyekvő csapattársaitól nem sokat látott, így nem tudott hárítani.

A második félidő elején egyenlíthetett volna a hazai együttes, de Lacazette nem használta ki Lokonga zseniális átadását és ziccerben fölé lőtt. Az 59. percben akár eldönthette volna a továbbjutást Jürgen Klopp csapata. Előbb Konaté fejese pattant a felső kapufára, majd Henderson lövését védte nagy bravúrral Ramsdale, bár utóbbi nem lett volna érvényes, ha bemegy, mert az angol válogatott középpályás lesen volt.

A 69. percben Minamino révén is újabb gólt szerezhetett volna a Liverpool, de lövése elakadt Martinelliben, majd felszabadított az Arsenal védelme.

A 77. percben megint Jota villant, és egy zseniális átemeléssel duplázta meg csapata előnyét, eldöntve ezzel a továbbjutást.

Martinelli révén még szépíthetett volna az Arsenal, de Mikel Arteta csapatának semmi sem sikerült ezen a meccsen, ráadásul még Thomas Partey-t is kiállította a bíró. A Liverpool gyönyörű gólokkal győzött és 2-0-s összesítéssel jutott be a fináléba, ahol a Chelsea lesz az ellenfele.

A mérkőzés összefoglalója:

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:

Arsenal - Liverpool 0-2 (továbbjutott a Liverpool 2-0-s összesítéssel)