Vágólapra másolva!
A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében a Real Madrid hosszabbítás után, hátrányból fordítva 2-1-re győzött az Elche otthonában, és bejutott a legjobb nyolc közé. 

A La Ligát magabiztosan vezető Real Madrid az Elche otthonában lépett pályára a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében. Carlo Ancelotti a szokásosnál lényegesen tartalékosabb kezdőcsapatot állított össze, többek között Thibaut Courtois és Karim Benzema is pihenőt kapott az olasz edzőtől.

Többet volt a labda a Realnál az első játékrészben, de a legnagyobb helyzet az Elche előtt adódott. A 10. percben elképesztő ziccert hagyott ki a hazai együttes, Guido Carillo másfél méterről nem tudta az üres kapuba lőni a labdát, helyette a felsőlécet találta el.

A szünet előtt egyre nagyobb fölényben játszott a madridi sztárcsapat, különösen Vinícius Junior és Marcelo volt elemében, de az Elche kihúzta gól nélküli döntetlennel az első félidőt.

Dinamikusan kezdte a Real a második félidőt is, de nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani fegyelmezetten védekező ellenfelével szemben. Egyre fogyott az idő, de 70 perc után is 0-0 állt az eredményjelzőn.

A 82. percben egy tetszetős támadás után Vinícius eldönthette volna a továbbjutást, de lövését könnyedén fogta az Elche kapusa, Axel Werner.

Az utolsó percekben beszorította ellenfelét a Real, de nem tudta begyötörni a győztes gólt, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A Real Madrid hosszabbításra kényszerült az Elche ellen Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A 102. percben Marcelo utolsó emberként szabálytalankodott, így azonnali piros lappal kiállította a játékvezető.

A szabadrúgást Gonzalo Verdu a sorfalba lőtte, de az elé pattanó labdát újra kapura küldte, amely úgy pattant meg egy Real-játékoson, hogy Andrij Lunyin kapujában kötött ki. Óriási meglepetésre vezetést szerzett az Elche a 104. percben, nagy bajba került Ancelotti csapata.

Emberhátrányban kellett küzdenie az egyenlítésért a Realnak, amely Isco közeli góljával sikerült a 108. percben. A 115. percben aztán a sokat kritizált Eden Hazard kapott egy remek kiugratást, kicselezte a kapust és okosan lőtt a kapuba.

Újabb érvényes gól a folytatásban már nem esett, 10 emberrel fordította meg a meccset a Real, és drámai hosszabbítás után harcolta ki a továbbjutást.

A Real Madrid hosszabbítás után jutott tovább a Spanyol Kupában Forrás: AFP/Jose Jordan

Spanyol Kupa, nyolcaddöntő:

Elche-Real Madrid 1-2 (hosszabbítás után)