A Barcelona a spanyol kupából is kiesett

Horizontal
Athletic Bilbao's Spanish defender Yuri Berchiche (L) vies with Barcelona's Spanish midfielder Nico Gonzalez during the Copa del Rey (King's Cup) round of 16 first leg football match between Athletic Club Bilbao and FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on January 20, 2022. (Photo by CESAR MANSO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona az Athletic Bilbao otthonában lépett pályára a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében és a rendes játékidő 2-2-es eredménye után végül 3-2-re kikapott egy hosszabbításos meccsen.

Iker Muniain már a 2. percben megszerezte a vezetést az Athletic Bilbaónak, miután remekül tekert Ter Stegen kapujába.

A 20. percben egyenlített a Barcelona, egy szép labdatartást követően Ferran Torres is bravúrosan tekert Agirrezabala kapujába. A fiatal spanyol, aki a Manchester City csapatától érkezett, első gólját szerezte a Barcelonában.

Oscar De Marcos újra vezetést szerezhetett volna a Bilbaónak, de nagy helyzetben a jobb felső mellé lőtt, majd a 28. percben Williams beadására jött Muniain, aki nem sokkal fejelt kapu fölé. Három perccel később Williams is próbálkozott, ekkor Ter Stegennek kellett nagyot védenie.

Még az első félidőben újabb gólt szerezhetett volna a Bilbao, de Dani Garcia fejesét is védte Ter Stegen.

Yuri Berchiche és Nico küzd a labdáért Forrás: AFP/Cesar Manso

A második félidőre beállt Inaki Williams is, aki majdnem gólpasszt adott testvérének, de Nico lövését is védte Ter Stegen.

A hajrában Inaki Williams beadása landolt a lécen, majd Muniain szabadrúgása után egy visszafejelt labdára Inigo Martinez érkezett, aki belebotlott a labdába és így sodorta a kapuba azt közvetlen közelről.

Az utolsó percekben még Berenguer is a kapuba talált, de lesről indult a beadás pillanatában.

A Barcelona kisebb periódusoktól eltekintve alárendelt szerepben focizott, mindössze egyszer sikerült eltalálnia a kaput 90 perc alatt.

Amikor már mindenki a lefújást várta, a 93. percben Dani Alves ollózta a labdát középre Pedri elé, aki futtából a kapuba lőtt, ezzel hosszabbításra mentette a meccset.

A hosszabbítás első félidejében a csereként beállt Ansu Fatit kellett sérülés miatt váltani, majd Pedri sem bírta folytatni a játékot. Az első 15 perc végén Jordi Alba kezére pattant egy beadás után a labda, amiért tizenegyest kapott a Bilbao. A labdát Muniain higgadtan lőtte a kapuba, így harmadszor is vezetést szerzett a hazai csapat.

A hosszabbítás második félidejében okosan tördelte a játékot a Bilbao és tartotta a labdát a baszk csapat, így 3-2-es sikerrel a legjobb nyolc csapat köz jutott Marcelino csapata.