Társoldalunk:

Fejbe dobták korábbi focistájukat az Everton szurkolói - videó

2022.01.22. 16:18

Az Aston Villa 1-0-ra győzött az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati mérkőzésén. A gól után egy sajnálatos incidens is történt, ugyanis a hazai szurkolók fejbe dobták korábbi játékosukat, Lucas Dignét miközben új csapata gólját ünnepelte.

A mérkőzés egyetlen gólját Emi Buendía szerezte a korábbi Everton játékos, Lucas Digne szögletét követően az első félidő hosszabbításában. Az Aston Villa játékosai éppen a gólt ünnepelték, amikor az incidens történt: a hazai szurkolók megdobták a vendég játékosokat, a pályára berepült flakon pedig eltalálta Matty Cash fejét, illetve a liverpooli csapattól januárban távozott Lucas Dignét is. 

A mérkőzés hátralévő részében újabb gól már nem született, így az Aston Villa végül 1-0-ra meg tudta nyerni a meccset.

Az Evertonnál ez volt a múlt vasárnap menesztett Rafael Benítez helyére kinevezett, régi-új megbízott vezetőedző, Duncan Ferguson első találkozója. Ferguson korábban - még 2019-ben ugyancsak "beugróként" - már irányította a liverpooliakat, akik az elmúlt 13 Premier League-összecsapásukon mindössze öt pontot szereztek és sorozatban három vereségnél tartanak.

Premier League, 23. forduló:
Everton-Aston Villa 0-1 (0-1)