Elképesztő tornamutatvánnyal rukkolt elő a Burkina Fasó-i kapus - videó

fbl Horizontal
Burkina Faso's goalkeeper Herve Kouakou Koffi (R) celebrates after winning the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 round of 16 football match between Burkina Faso and Gabon at Limbe Omnisport Stadium in Limbe on January 23, 2022. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Burkina Faso jutott elsőként negyeddöntőbe a Kamerunban zajló labdarúgó Afrika Kupán, miután vasárnap, a nyolcaddöntőben tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult Gabonnál.

A mérkőzés első találatát Bertrand Traore szerezte a 28. percben, tíz perccel azt követően, hogy büntetőt vétett. Gabon a 67. perctől emberhátrányban játszott, de egy öngóllal mégis hosszabbításra mentette a meccset a 91. percben. A ráadásban aztán nem esett gól, így a tizenegyespárbajra maradt a döntés, amelyben a kilencedik párt követően alakult ki a 7-6-os eredmény.

A tizenegyespérbaj végén Herve Koffi, a győztes Burkina Fasó-i csapat kapusa elképesztő tornamutatvánnyal rukkolt elő. A továbbjutás pillanatában önkívületi állapotban egy kézenátfordulás után megcsinált négy flicket, majd egy tökéletes hátraszaltóval zárta le a "gyakorlatot".

A másik vasárnapi mérkőzésen Tunézia 1-0-ra legyőzte Nigériát. A mérkőzés győztes gólját Juszef Mszakni szerezte a 47. percben. A nigériaiak sorsa a 64. percben pecsételődött meg, amikor Alex Iwobit kiállították.

Tunézia a negyeddöntőben Burkina Faso együttesével találkozik majd jövő szombaton.

A hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jutott a legjobb 16 közé, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A döntőt február 6-án játsszák.

Afrikai Nemzetek Kupája, nyolcaddöntő:
Burkina Faso-Gabon 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 7-6
gól: B. Traore (28.), illetve Guira (91. - öngól)

Tunézia-Nigéria 1-0 (0-0)
gól: Mszakni (47.)
kiállítva: Iwobi (64., Nigéria)