Társoldalunk:

Ismét depresszióval küzd az Atalanta válogatott focistája

2022.01.23. 11:51

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atalanta szlovén válogatott csatára, Josip Ilicic mentális problémákkal küzd.

A Football Italia információi szerint a szlovén támadó nem koronavírusos megbetegedés miatt hagyta ki az Inter és a Lazio elleni meccseket, hanem depresszió miatt. Egyelőre kérdéses, hogy a szlovén légiós mikor térhet vissza a bergamói csapathoz.

A 33 éves játékos nem először küzd súlyos mentális problémákkal. Ugyanis 2020 nyarán zátonyra futott a házassága, emiatt pedig olyan mély depresszióba került, hogy a pályafutását is be akarta fejezni, hetekre távol maradt csapatától, végül csapattársai győzték meg őt a folytatástól. A Serie A dobogós helyeiért küzdő együttes trénere, Gian Piero Gasperini szerint bárki szenvedhet ilyen jellegű egészségügyi gondokkal, ezért mindenben támogatják a rutinos játékost.

Depresszióval küzd az Atalanta rutinos támadója, Josip IlicicForrás: AFP/Marco Bertorello

"Soha nem könnyű egy ilyen helyzetről beszélni, mert ez nagyon személyes. Csak azt tudom mondani, hogy mindig vele leszünk, mert ezek olyan helyzetek, amelyek túlmutatnak a labdarúgáson. Régóta ismerjük, sok boldog pillanatot éltünk át együtt. Nagyon rendes, pozitív embert ismertem meg a személyében, de az elménk olyan, mint egy dzsungel. Még a pszichiátereknek is nehéz kideríteni, mi zajlik ott bent, hát még nekünk. Remélem, hogy hamarosan visszatérhet, és újra felfedezi a pályán a játék örömét. Tudja, hogy örökké várni fogunk rá" – nyilatkozta a Sky Sport Italiának az Atalanta vezetőedzője, Gian Piero Gasperini.