Kínos interjú során hozták zavarba Guardiolát - videó

Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Southampton and Manchester City at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on January 22, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Manchester City szombaton sorozatban 12 megnyert Premier League-találkozó után veszített pontokat a Southampton otthonában. A mérkőzés utáni interjú során a City vezetőedzőjének, Josep Guardiolának kínos perceket kellett átélnie.

A Manchester City ugyan hatalmas mezőnyfölényben játszott a mérkőzés utolsó fél órájában, ám ezúttal csak az egyenlítésre futotta erejéből. Guardiola ennek ellenére nem tűnt csalódottnak a meccs után. A katalán tréner szerint csapata most játszott a legjobban az idényben, az interjút készítő riporter azonban ezt megkérdőjelezte, amire Guardiola meglehetősen zavarba jött, majd dühösen rövidre zárta a beszélgetést.

Guardiola rekordot döntött, mégis magyarázkodnia kellett Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Gyanítom a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk ma" – jelentette ki Guardiola magabiztosan.

- tette fel a kérdést a riporter.

Guardiola láthatóan zavarba jött a nem várt kérdés hallatán, ezért agresszívebb stílusra váltott, majd közel hajolva a mikrofonhoz azt felelte, hogy messze ez volt a legjobb. A riporter nem hagyta ennyiben a dolgot és ki akarta szedni az edzőből, hogy miért gondolja így, mi tetszett leginkább csapata játékában, erre Guardiola szűkszavúan csak annyit mondott, hogy „minden".

A spanyol menedzsernek egyébként volt az 500. pontja a Premier League-ben, ami 213 meccs alatt jött össze neki edzőként. Ez abszolút rekord a ligában, ugyanis ennél gyorsabban még egyetlen edző sem érte el ezt a mérföldkövet.