Társoldalunk:

A világ legrosszabb bírói tovább garázdálkodnak a világ legjobb focibajnokságában

2022.01.24. 12:57

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az angol-e a világ legerősebb focibajnoksága, abban viszont óriási az egyetértés, hogy a játékvezetők a szigetországban a legrosszabbak. Erre ékes bizonyít a vasárnap lejátszott Crystal Palace-Liverpool mérkőzés, amelyen Jürgen Klopp csapata két olyan gólt is lőtt, ami nem jöhetett volna létre, ha hozzáértő emberek vezetik a találkozót.

Mark Clattenburg, a 2016-os Eb-döntőt dirigáló angol bíró a Daily Mailnek elemezte a bírói ítéleteket, így kiderült, hogy a Liverpool második és a harmadik góljánál is hibázott a játékvezetői csapat.

Amikor Andy Robertson bejátszotta a labdát a kapu előterébe, Roberto Firmino egyértelműen lesen volt. Firmino azonban felugrott, és megpróbált játékba avatkozni. Ha nem lett volna ott, a Palace balhátvédje, Tyrick Mitchell tisztán fejelhetett volna, így a liverpooli csatár zavarta a játékot" - olvasható a 2017-ben visszavonult Clattenburg elemzésében.

Clattenburg szerint Kevin Friend játékvezető akkor is hibázott, amikor hagyta, hogy a Diego Jota műesésénél befolyásolja őt a videobíró. Szerint ki kellett volna állnia azon döntése mellett, hogy nem ítélt büntetőt.

Miután Diogo Jota eltolta a labdát Vicente Guaita mellett, a kapus felé mozdult és kereste a kontaktot. Nem értem, hogy a VAR részéről miért avatkozott közbe Craig Pawson, ugyanis ez nem volt egyértelmű hiba Friend részéről. A játékvezető látta az esetet, és nem fújt szabálytalanságot. Kár ezért, mert miután jelezték neki, hogy nézze vissza az estet, nem állt ki a döntése mellett, és nem hagyta érvényben a korábbi ítéletét" - tette hozzá a korábbi angol játékvezető.

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője nem érti, miért kérik számon a játékvezetőt a döntése miatt.

„A VAR úgy gondolta, hogy ez tizenegyes volt, és ezért ment ki a játékvezető visszanézni a szituációt, szóval nem értem, miről is beszélünk most. Többen is megvizsgálták" - mondta a német edző.

Kevin Friend legalább egy pontot elvett a Crystal Palace-tólForrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A Crystal Palace edzője, a korábbi francia világbajnok Patrick Vieira viszont úgy gondolja, a mérkőzést vezető bíró rossz döntései befolyásolták a találkozó végkimenetelét.

„Nagyon frusztrált vagyok a döntés miatt. Sokszor visszanéztem már, ez nem lehet büntető. A játékvezető rossz döntése nagy hatással volt a meccsre. Meg kell kérni a bírót arra, hogy magyarázza meg a döntését. Jota okosan csinálta. A futball egy kontaktsport. Amikor a játékvezetőkkel beszélünk, azt mondják, hogy a labdarúgás részét képezik az ütközések. De most rossz ítélet született. Amikor gólt szereztünk, esélyünk lett a döntetlenre, de a játékvezető ma kivette a szelünket a vitorlánkból" - mondta Vieira a BBC Sportnak, aki joggal lehet dühös, ugyanis csapata szenzációsan játszott a Liverpool ellen, és még a három pontra is rászolgált volna.