Társoldalunk:

A nyolc ember halálát okozó tragédia után áthelyezték az Afrika Kupa egyik negyeddöntőjét

2022.01.25. 15:23

A hétfői tragédia után áthelyezték a labdarúgó Afrika Kupa egyik negyeddöntőjét, amelyet szintén a Stade d'Olembében rendeztek volna vasárnap.

A házigazda Kamerun és a Comore-szigetek válogatottjának hétfői nyolcaddöntője előtt nyolcan elhunytak és 38-an megsérültek Yaoundében, ahol egyelőre tisztázatlan okból a meccsnek otthont adó Stade d'Olembé egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki.

Szörnyű tragédia történt a meccsenForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elnöke, Patrice Motsepe kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a Stade d'Olembébe kiírt vasárnapi negyeddöntőt az Ahmadou Ahidjo Stadionban rendezik, amely ugyancsak a fővárosban, Yaoundéban található. Hozzátette: péntekig el kell készülnie az egy nappal korábban történtek részletes elemzésének. Ha emberek életüket vesztik és megsérülnek, akkor közösen kell vállalnunk a felelősséget. Nincs bocsánat arra, ami történt - fogalmazott a sportvezető.

A hétfői összecsapást a tragédia ellenére megrendezték, Kamerun 2-1-re legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket. A kontinensviadal hátralévő találkozói előtt gyászszünetet tartanak, a CAF pedig kapcsolatba lépett az áldozatok hozzátartozóival.