Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján tudatta, hogy Ansu Fati, a csapat 19 éves támadója nem vállalja a műtétet a sérült combjával, hanem inkább a konzervatív kezelés mellett döntött.

A négyszeres spanyol válogatott támadó csereként lépett pályára a múlt heti Athletic Bilbao elleni Király-kupa nyolcaddöntőben, de 35 percnyi játék után megsérült, és könnyek között hagyta el a pályát. Ezt követően a katalán klub a hivatalos honlapján tudatta, hogy Ansu Fati proximalis ínsérülést szenvedett a bal combhajlító izmában.

Úgy volt, hogy a spanyol válogatott támadót meg kell műteni, Ansu Fati azonban tavalyi térdműtétje után úgy döntött, most nem fekszik kés alá, hanem inkább a konzervatív kezelést választotta. A visszatérésének időpontja is attól függ, miképpen reagál a kezelésre, de a spanyol sajtóértesülések szerint legalább két-három hónapot kell majd kihagynia.

- írta a közösségi oldalán a Barcelona támadója, aki Lionel Messi távozása után megörökölte az argentin játékos legendás 10-es mezszámát.

Ansu Fati góljaira nagy szüksége lenne a Barcelonának Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A bissau-guineai származású támadó az előző szezonban hat bajnokin négy gólt lőtt, majd tavaly novemberben, a Real Betis elleni 5-2-es siker során megsérült a térdszalagja. Megműtötték, napokig kórházban volt, a Barcelona pedig akkor azt közölte, hogy négy hónapot kell kihagynia. Később azonban kiderült, hogy újabb beavatkozásra lesz szükség, amelyre júniusban került sor.

A 18 éves tinédzser 2019 augusztusában lett a katalán klub történetének legfiatalabb bajnoki gólszerzője, amikor az Osasuna ellen betalált, majd egy évvel később, tavaly szeptemberben, az ukránok ellen a spanyol válogatottban is korrekorderré vált.

Ansu Fati ebben az idényben még csak tíz meccsen léphetett pályára, ezeken öt gólt lőtt és egy gólpasszt adott.