Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli Hertha BSC korábbi vezetőedzője, Dárdai Pál is megszólalt a magyar válogatott középpályása, Schäfer András klubváltásával kapcsolatban. Dárdai szerint a 22 éves játékos jól döntött azzal, hogy a Bundesligában szereplő Union Berlinhez igazolt, mivel a mentalitása és a játékstílusa is tökéletesen passzol új csapatához.

Ráadásul jókor, ugyanis ha valaki a téli átigazolási időszakban vált klubot, attól általában nem várnak azonnal kimagasló teljesítményt, adnak időt a beilleszkedésre, úgyhogy az egyik legfontosabb dolga most az lesz tavasszal, hogy belakja a várost és a klubot, a csapatnál alaposan megismerjen mindent és mindenkit. Az persze nem baj, ha közben jól is játszik" - mondta Dárdai a Nemzeti Sportnak.

Immáron hat magyar labdarúgó szerepel a Bundesligában Forrás: AFP/Kai Pfaffenbach

Schäfer érkezésével újra hat magyar játékos van a Bundesligában:a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám.

Novothny Soma a téli szünetben távozott az újonc Bochumtól.

Az Union Berlin a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen áll jelenleg a Bundesligában, jövő szombaton a kiesés elől menekülő Augsburghoz látogat a 21. fordulóban.