Újra behívták a válogatottba az olasz futball botrányhősét

Besiktas v Adana Demirspor - Turkish Super Lig Adana Demirspor,Besiktas,Football,Reaction,Soccer,Turkish Super Horizontal
ISTANBUL, TURKEY - SEPTEMBER 21: Mario Balotelli of Adana Demirspor reacts during Turkish Super Lig week 6 match between Besiktas and Adana Demirspor at Vodafone Park in Istanbul, Turkey on September 21, 2021. Elif Ozturk Ozgoncu / Anadolu Agency (Photo by Elif Ozturk Ozgoncu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Inter és a Manchester City korábbi támadóját, Mario Balotellit hosszú idő után újra behívta az olasz válogatottba Roberto Mancini szövetségi kapitány.

A Manchester City, a Liverpool és az AC Milan korábbi csatára 2018 szeptemberében szerepelt utoljára az olasz nemzeti csapatban.

A BBC Sport megírta, hogy Balotelli annak a 35 futballistának az egyike, akiket egy háromnapos edzőtáborba hívtak, köszönhetően annak, hogy a török bajnokságban szereplő Adana Demirspor együttesében 18 bajnokin 8 gólt rúgott.

A 31 éves csatár eddig 36 meccsen lépett pályára az olasz válogatottban, de a 2014-es világbajnokság óta mindössze három alkalommal kapott lehetőséget az aktuális szövetségi kapitánytól.

Az e heti edzőtábor Roberto Mancini egyik utolsó lehetősége arra, hogy felkészítse játékosait az Észak-Macedónia elleni pótselejtező mérkőzésre. Az Eb-győztes olasz válogatott még nem jutott ki az idei katari vb-re, és ha március végén legyőzi ellenfelét, akkor valószínűsíthető, hogy Portugália ellen kell majd kivívnia a továbbjutást.

A nehezen kezelhető természetéről ismert Balotelli egyébként dolgozott már Mancinivel az Internél és a Manchester Citynél is.