Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport Online értesülése szerint a Premier League-ben szereplő Newcastle United 20 millió euróért leszerződtetné a török Fenerbahce magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát.

Az átigazolási hírekkel kapcsolatban hiteles Sky Sports már múlt héten megírta, hogy a 23-szoros magyar válogatott védő iránt a Premier League-ben szereplő West Ham United és a Newcastle United is érdeklődik. A török fanatik.com.tr értesülései szerint mivel a Newcastle nem tudta megszerezni a Sevilla brazil védőjét, Diego Carlost, valamint a Lille holland középhátvédjét, Sven Botmant sem, Szalai Attiláért is bejelentkezett az angol csapat.

A Newcastle United jelenleg a 18. kieső helyen áll az angol bajnokságban, de csak egy pont választja el a bennmaradást érő 17. helytől. A tavaly szaúdi kézbe került, mára már a világ leggazdagabb csapata a téli átigazolási időszakban már megszerezte az angol válogatott Kieran Trippiert és az új-zélandi Chris Woodot.

Szalai Attila kirobbanthatatlan a magyar válogatottból Fotó: Polyák Attila - Origo

A Fanatik értesülése szerint Szalai ügyében még nincs szó megállapodásról, márpedig jövő héten Angliában lejár az átigazolási időszak.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a Newcastle United érdeklődése valós, azonban odáig még nem jutott el az ügy, hogy a játékossal is tárgyaljanak az angolok, és az is kérdéses, hogy Szalai hogyan döntene egy konkrét ajánlat esetén, mert jelen állás szerint, legkésőbb nyáron lehet esélye BL-szereplő, topligás klubhoz szerződni, márpedig a Newcastle egyelőre a bennmaradásért harcol a Premier League-ben.

A 24 éves védő az idei szezonban 29 meccsen lépett pályára a Fenerbahce csapatában, ezek közül 22 találkozót végigjátszott.