Vágólapra másolva!
Nem mindennapi eset miatt került bajba az Afrika Kupán szereplő egyiptomi fociválogatott támadója, Mostafa Mohamed. A Galatasaray labdarúgója ugyanis nem túl elegáns módját választotta annak, hogy sportolói kötelezettségei mellett tanulmányaira is figyeljen.

Mohamed dícséretes módon labdarúgó karrierje mellett a civil életre is készül, ennek érdekében az egyik kairói egyetemen tanul számítástechnikát. A török Galatasaray csatár azonban jelenleg az Afrika Kupán szerepel az egyiptomi válogatottal, így a januári vizsgaidőszakban nem tudott a tanulmányaira fókuszálni.

A 24 éves játékos ezért megkérte egyik barátját, hogy jelenjen meg helyette a vizsgán, természetesen Mohamed személyazonosságát használva.

Az egyiptomi válogatott játékosa, Mostafa Mohamed bajba kerülhet, amiért barátját küldte maga helyett vizsgázni Forrás: AFP/Charly Triballeau

Az ötlet azonban balul sült el, az egyiptomi futballista helyett beugró barát lebukott, jelenleg pedig rendőrségi nyomozás zajlik az ügyben személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Mohamed barátja azt nyilatkozta, csak segíteni akart, ezért még azelőtt kitervelték az egészet, hogy a futballista elutazott volna a tornára.

Az egyiptomi labdarúgó-válogatott a nyolcaddöntőben gól nélküli 120 percet követően tizenegyespárbajban győzte le szerdán Elefántcsontpartot. Az elődöntőért Marokkóval meccsel majd Egyiptom, a párharc győztese pedig a Gambia-Kamerun találkozó nyertesével játszhat a döntőért.