Újabb feljelentést tett a Barcelona a klub előző elnöke ellen

Bartomeu Barcelona
TO GO WITH AFP INTERVIEW FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu answers to AFP journalists during an interview at Camp Nou stadium in Barcelona on March 24, 2014. Bartomeu has insisted that Lionel Messi will become the world's highest paid footballer once negotiations over his new contract are finalised. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Már a barcelonai ügyészség előtt van az FC Barcelona által a klub korábbi elnöke, Josep María Bartomeu ellen tetett feljelentése.

Bartomeu 2014 és 2021 között volt a katalán klub elnöke, és ennek az időszaknak az állítólagos visszaéléseit vizsgáltatnák ki az ügyészséggel. Joan Laporta jelenlegi klubelnök szerint már összegyűjtöttek annyi bizonyítékot a tavaly tavaszi elnökválasztást elveszítő Bartomeu ellen, ami már megalapozza a nyomozás elindítását. Laporta a klub által kiadott közlemény szerint február 1-jén sajtótájékoztatón fog a nyilvánosság elé állni.

Az állítólagos visszaélésekről egyelőre nem sokat tudni, de a La Vanguardia című lap szerint van köztük olyan eset is, amikor a klub indokolatlanul fogadott fel közvetítőket egy-egy átigazolás lebonyolítására. Mint azt a RAC1 rádió honlapjának cikke is írja, egy ilyen akció folyományaként a 2018-ban a klubhoz került Malcolm 41 millió eurós vétálra mellé további 10 millió eurót fizetett ki az egyesült a ezeknek a bizonyos közvetítőknek. De Antoine Griezmann átigazolásában is van egy 10 milliós ügyvédi tétel, holott a Barcának is megvannak a maga jogászai. Ahogy a Laietá Sports Clubnak kifizetett 1,6 millió eurós "bánatpénz" is furcsa, amit azért kapott a kis klub, hogy ne zavarja őket a Mini Estadi átépítésével járó zaj.

Ez már nem az első feljelentés a korábbi elnök ellen, akivel szemben az ún. Barcagete ügyben már folyik egy vizsgálat. Ott a vád szerint trollhadsereget bérelt fel, hogy befeketítse azokat a játékosokat, akik a tavaly tavaszi elnökválasztáson inkább Joan Laportát támogatták.