Társoldalunk:

Újabb feljelentést tett a Barcelona a klub előző elnöke ellen

2022.01.28. 12:48

Már a barcelonai ügyészség előtt van az FC Barcelona által a klub korábbi elnöke, Josep María Bartomeu ellen tetett feljelentése.

Bartomeu 2014 és 2021 között volt a katalán klub elnöke, és ennek az időszaknak az állítólagos visszaéléseit vizsgáltatnák ki az ügyészséggel. Joan Laporta jelenlegi klubelnök szerint már összegyűjtöttek annyi bizonyítékot a tavaly tavaszi elnökválasztást elveszítő Bartomeu ellen, ami már megalapozza a nyomozás elindítását. Laporta a klub által kiadott közlemény szerint február 1-jén sajtótájékoztatón fog a nyilvánosság elé állni.

Az állítólagos visszaélésekről egyelőre nem sokat tudni, de a La Vanguardia című lap szerint van köztük olyan eset is, amikor a klub indokolatlanul fogadott fel közvetítőket egy-egy átigazolás lebonyolítására. Mint azt a RAC1 rádió honlapjának cikke is írja, egy ilyen akció folyományaként a 2018-ban a klubhoz került Malcolm 41 millió eurós vétálra mellé további 10 millió eurót fizetett ki az egyesült a ezeknek a bizonyos közvetítőknek. De Antoine Griezmann átigazolásában is van egy 10 milliós ügyvédi tétel, holott a Barcának is megvannak a maga jogászai. Ahogy a Laietá Sports Clubnak kifizetett 1,6 millió eurós "bánatpénz" is furcsa, amit azért kapott a kis klub, hogy ne zavarja őket a Mini Estadi átépítésével járó zaj.

Ez  már nem az első feljelentés a korábbi elnök ellen, akivel szemben az ún. Barcagete ügyben már folyik egy vizsgálat. Ott a vád szerint trollhadsereget bérelt fel, hogy befeketítse azokat a játékosokat, akik a tavaly tavaszi elnökválasztáson inkább Joan Laportát támogatták.