Dárdai Pál korábbi csapatánál a szurkolók betörtek az edzésre - videó

Training Hertha BSC after change of coach Sports soccer Hertha BSC Horizontal
30 November 2021, Berlin: Coach Tayfun Korkut (r) and co-coach Ilija Aracic of Hertha BSC arrive for Hertha BSC's first training session after taking office. The Berlin Bundesliga club parted ways with coach Dardai just the day before. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Áll a bál a Bundesligában szereplő Hertha BSC csapatánál. Dárdai Pál novemberi menesztése után a csapat játéka egy fikarcnyival sem lett jobb, ráadásul most olyan történt, ami a magyar szakember edzősködése idejében elképzelhetetlen lett volna: a csapat szurkolói betörtek a zárt kapus edzésre, és megfenyegették a játékosokat a gyenge teljesítményük miatt.

A Hertha BSC honlapján megjelent közleményből kiderül, hogy a Bayern München elleni mérkőzés előtt egy szervezett szurkolói csoport engedély nélkül behatolt a klub edzőpályájára. Az ultrák megzavarták csapat utolsó edzését a Bayern elleni mérkőzés előtt, és egy hangszórón keresztül fejezték ki a nem tetszésüknek a csapat teljesítményével kapcsolatban. A Kicker információja szerint közel 80 szurkoló vett részt az akcióban, és több játékost meg is fenyegettek.

"Remélhetőleg mindannyian megértitek üzenetünket, különben még ennél is rosszabbak leszünk" - mondja a Hertha vezérszurkolója a videóban.

A berlini klub a honlapján kiadott közleményben hangsúlyozza, hogy a vezetőség már az Union Berlin elleni Német-Kupa mérkőzés elvesztése után is párbeszédet ajánlott fel az ultrák képviselőinek.

Az ultrák képviselőivel folytatott megbeszélésen a Hertha két ügyvezetője, Fredi Bobic és Ingo Schiller világossá tették, hogy megértik a kritikákat, de az szurkolók viselkedése elfogadhatatlan, ezért a klub bocsánatkérést vár a szurkolóktól, akik azonban erre semmilyen formában nem hajlandóak.

A bocsánatkérés elmaradása miatt a közlemény azzal zárul, hogy a Hertha BSC jogi lépéseket helyezett kilátásba alkalmazottai biztonsága érdekében.