Nem hagyja annyiban az újpesti kirúgását, perel a fociedző

2022.01.29. 10:51

A Újpesttől decemberben menesztett, és azóta az osztrák másodosztályú FC Wacker Innsbrucknál ki is nevezett szakember, Michael Oenning állítja, a mai napig nem közölték vele, miért kellett távoznia.

"Meglepett a döntés, de az jobban fájt, ahogyan utána bántak velem. Én is január negyedikén, a Nemzeti Sportban megjelent interjúból tudtam meg Roderick Duchatelet indokait, miért mással képzeli el a folytatást. Ahogyan akkor, most is furcsállom, hogy a telefonban közölt menesztés óta senki sem keresett Újpestről, a mai napig nem beszéltek velem arról, miért kellett távoznom. Elküldik a vezetőedzőt, aztán hozzá sem szólnak – az én olvasatomban ez a tisztelet hiánya, nem így kell az ilyen döntéseket intézni" - mondta a német edző az nso.hu-nak.

"A tulajdonos felhívott és közölte, közös megegyezéssel felbontják a szerződésemet. Ez a beszélgetés nagyjából egy percig tartott, utána megszakadt a vonal. Kétszer hívtam, vélhetően nem volt térerő ott, ahol tartózkodott. Végül írt egy üzenetet, hogy később felhív és folytatjuk a beszélgetést, ez azóta sem történt meg" - tette hozzá Michael Oenning.

Michael Oenning, az Újpest korábbi vezetőedzője értetlenül áll a kirúgása előttForrás: MTI/Kovács Tamás

A német tréner hozzátette, nem akar azon spekulálni, miért december harmincadikán döntöttek a kirúgásáról a lila-fehér klubnál, de derült égből villámcsapásként érték a fejlemények.

"Ha a klubnál elégedetlenek voltak a munkámmal, az esztendő utolsó bajnokija után közölhették volna, hogy itt a vége, de mivel akkor nem tették, nem gondoltam volna, hogy december harmincadikán állítanak fel. Semmilyen formában sem kommunikáltak velem a menesztés óta, úgyhogy jogi útra tereljük az ügyet. Nem vagyok benne biztos, hogy a klub egyoldalúan szerződést bonthat velem, a megegyezés tartalmazott bizonyos teljesítésre váró tételeket a menesztésem esetén. Nem vagyok jogász, az ügyvédek feladata eldönteni, kinek van igaza, ám a klubtól semmilyen visszajelzés nem érkezett, így az ügyvédem segítségét kérem. Csak annyit szeretnék, hogy kiderüljön, hogy a klubnak jogában volt-e meneszteni úgy, ahogyan történt." - mondta Oenning.

Az Újpest szerint nem etikus feltárni a részleteket.

„A klubunknál köttetett, felbontott, lejáró munka- és vállalkozási szerződések részleteinek nyilvánosságra hozatala egyrészt személyiségi jogot, másrészt üzleti titkot sért, továbbá szembemegy klubunk etikai szemléletével" – válaszolta a lapnak az Újpest

Ajánlataink