Társoldalunk:

Teljes Honvéd-összeomlás: az utolsó helyezett Gyirmót Kispesten győzött

2022.01.29. 21:28

A Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a tabella utolsó helyén álló vendég Gyirmót csapatától a labdarúgó NB I 18. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén. A fővárosiak emberhátrányban fejezték be a találkozót, amelynek egyetlen gólja büntetőből született.

A már kiesést jelentő 11. helyen álló MTK-tól csupán öt pontra lévő Honvéd számára létfontosságú volt, hogy begyűjtse a három pontot a tabella utolsó helyén álló Gyirmóttal szemben. Viszont a vendégek helyzete még korántsem reménytelen, hiszen a 10. Újpesttől csupán három pont választja el őket, így Csertői Aurél csapata számára is fontos volt a győzelem.

Kispesten eddig kétszer találkoztak a csapatok, és a 180 perc során mindössze egyetlen gól született. A vendégek a tabellán elfoglalt helyüktől függetlenül sem voltak könnyű helyzetben: sérülések és a koronavírusos megbetegedések miatt több 20 és 21 éves fiatalt is pályára kellett küldeniük, Csörgő Viktor például ezen a találkozón debütált.

Az ötödik percben Zsótér révén a hazaiak találták el először a kaput, de Rusáknak nem okozott gondot, hogy megfogja a labdát. Az első negyedóra összességében helyzetek nélküli kiegyenlített játékot hozott. A 19. percben aztán Lukics érkezett jó ütemben Pantelics beadására, de egy gyirmóti védő szorításában nem tudott közelről a kapuba találni.

A következő, már valóban veszélyes lövésre a 31. percig kellett várni, akkor Rusáknak már vetődve kellett fognia Lukics 18 méterről meglőtt, a bal alsó sarokba tartó labdáját. A találkozót a helyszínen tekintte meg a korábbi kispesti kedvenc, Davide Lanzafame is.

Az első félidő egyperces ráadásában aztán egy igazán nagy helyzetet is láthattak a drukkerek: Lukics lépett ki a baloldalon, jól adott középre, a Honvéd új szerzeménye, a fehérorosz Petrusenko fejjel vette célba a bal felső sarkot, Rusák azonban óriási bravúrral szögletre ütötte a léc alá tartó labdát. 

Fordulás után nem sokkal, az 52. percben először vette célba a hazai kaput a Gyirmót, Hasan lövése centikkel ment a bal felső sarok mellé. A 64. percben már védenie is kellett egyet a hazai kapusnak, míg a 66. percben Baráth Botond rossz labdaátvétele után Cvetanovszki lépett ki, de nem volt elég gyors, így 14 méterről leadott lövésébe Bardea bele tudott lépni.

Mintha megzavarodott volna a Honvéd, hiszen a 67. percben egy beadásra felugorva Bardea könyökölte le a vele együtt felugró gyirmóti játékost, ami után Farkas Ádám játékvezető videózást követően tizenegyest ítélt, Bardea pedig sárgát kapott. És miután neki ez már a második volt, a Honvéd tíz emberre fogyatkozott. A büntetőt a Gyirmót házigólkirálya, Varga Barnabás higgadtan gurította a kapu közepében (0-1).

A 75. percben el is dönthette volna a meccset a Gyirmót, egy kontra végén Varga fejelte középre a labdát, Nagy Patrik azonban fordulásból a jobb alsó sarok mellé lőtt. A sárga lapokat gyűjtő kispesti játékosok mellett ekkor már a hazai szurkolók is kezdték elveszíteni a fejüket. Az utolsó bő tíz percben a Honvéd sokkal agilisabb volt, mint az első nyolcvanban, de egyenlítenie nem sikerült, így a Gyirmót szerezte meg a nagyon fontos három pontot, és ezzel megelőzte az MTK-t, sőt pontszámban az Újpestet is beérte.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheti meg az M4 Sport oldalán.

A következő fordulóban a Honvédnak Kisvárdán kellene javítania, míg a Gyirmót éppen a tulajdonost váltó Újpestet fogadja majd.

Eredmény, NB I, 18. forduló:
Bp. Honvéd - Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
gól: Varga B. 70. (11-esből)