Társoldalunk:

Döntetlent játszott egymással a Debrecen és a Kisvárda

2022.01.29. 18:56

A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat esti mérkőzésén a DVSC hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Kisvárdával.

Az északkeleti országrész két csapata közül messze a várdaiak futottak emlékezetesebb őszi szezont, akik a dobogón álltak a tavaszi idény rajtja előtt. A Loki a 9. pozícióból várhatta a bajnokság folytatását.

A Debrecen kezdőcsapatában ezúttal is ott volt Dzsudzsák Balázs, de az első félidő egyik legnagyobb helyzetére mégis 43 percet kellett várni, ráadásul a Kisvárda alakította ki azt. Mesanovic passzolt Makowskihoz, aki tíz méterről lőtt kapura, de a remekül védő Hrabina Alex hárítani tudott.

A szünet előtt megint Hrabináé volt a főszerep, amikor Mesanovic közeli fejesét nagy bravúrral a felső lécre tolta. A térfélcserét követően ismét a mezőnyben dúltak nagy csaták, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A 77. percben három futballista is összeszaladt a kezdőkörnél, Deslandest hordágyon vitték le, de két perc múlva már játékra jelentkezett. Azonban mégis úgy döntöttek, hogy lecserélik és nem kockáztatják tovább a testi épségét.

A mérkőzés ráadásában Prenga megkapta második sárga lapját, így a kisvárdai játékos piros lappal idő előtt kényszerült elhagyni a pályát. A találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget.

A Lokira legközelebb egy MOL Fehérvár otthonában megvívandó rangadó vár, amelyet február 5-én rendeznek meg, a Kisvárda pedig a Honvéd FC-t fogadja hazai pályán, szintén egy hét múlva szombaton.