A Juventus két játékosa is a Tottenhamben folytatja

fbl Horizontal
Juventus' Swedish forward Dejan Kulusevski (C-R) celebrates with Juventus' Uruguayan midfielder Rodrigo Bentancur after opening the scoring during the Italian Cup (Coppa Italia) round of sixteen football match Juventus vs Genoa on January 13, 2021 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur leszerződtette a Juventustól Rodrigo Bentancurt és Dejan Kulusevskit a téli átigazolási időszak utolsó napján.

A Juve hétfőn közölte, hogy Bentancur 2026-ig írt alá Londonban, játékjogáért 19 millió eurót fizetett a Spurs, és bónuszok formájában további hatmillió eurót költhet el a 24 éves uruguayi futballistáért. Bentancur 2017 óta három olasz bajnoki címet nyert a Juvéval, melynek színeiben öt idény alatt 181 meccsen lépett pályára.

A 21 esztendős Kulusevski kölcsönbe érkezett Londonba, a megállapodás 2023 júniusáig szól. A svéd válogatott támadót most 10 millió euróért vette kölcsön a Spurs, és ha a megállapodásban szereplő "sportszakmai célok" teljesülnek a következő idényben, akkor a klub 35 millió euróért véglegesen megvásárolja. Kulusevski 2020-ban 35 millió euróért érkezett a Juventushoz az Atalantától.

A két játékos szerződtetése része annak az erősítésnek, amelyet Antonio Conte, a Tottenham november elején kinevezett olasz vezetőedzője többször jelzett már.

A Spurs 23 forduló után - de csak 20 mérkőzést lejátszva - hetedik a Premier League tabelláján, hátránya csupán két pont a negyedik Manchester Uniteddel szemben.