Vágólapra másolva!
Az izraeli és ghánai fociválogatott egykori szövetségi kapitányát, a korábban a Premier League-ben többek között a Chelsea-nél is edzősködő - a londoni klubot BL-döntőbe vezető - izraeli Avram Grantet több női is szexuális zaklatással vádolja.

A timesofisrael.com beszámolója szerint

több akkor fiatal pályakezdő nő azt állítja, hogy az edző megpróbálta felhasználni a befolyását, hogy lefeküdjenek vele, ráadásul sok zaklató üzenetet is küldött.

A 12-es csatorna „Exposure" című oknyomozó műsorában Haim Etgar újságíró

csaknem egy órányi vallomását mutatta be több nőtől, akik azzal vádolták Grantet, hogy szexuális kapcsolatra próbálta kényszeríteni őket.

A nők hasonló történetet meséltek el az edzőről, aki felajánlotta, hogy szexért cserébe segít a fiatal nők karrierjének az előmozdításában.

Avram Grantet több nő is szexuális zaklatással vádolja Forrás: AFP/Andrew Yates

Az egyik áldozat szerint a most 67 éves Grant még 2020 júniusában meghívta őt tel-avivi lakásába azzal az ajánlattal, hogy segítsen neki munkát találni.

„Azt mondta nekem: 'helyezze magát kényelembe, vegye le a ruháit'. Azt hittem, viccel. Távol ültem tőle, a kanapé szélén.

– mesélte az akkor 22 éves nő. „Kényelmetlenül éreztem magam, a combomra tette a kezét, és emlékszem, hogy azonnal levettem róla. Néhány másodpercnyi beszéd után

megragadt a nyakamnál, mintha fojtogatni akart volna, maga felé fordította a fejemet, és erőszakkal próbált megcsókolni"

– mondta a nő, hozzátéve, hogy azonnal nemet mondott.

Több nő mesélt Grant szexuális zaklatásairól Forrás: Channel 12

Hozzátette, Grant nem volt hajlandó elengedni, és arra kényszerítették, hogy maradjon éjszakára az edző lakásában.

"Nem volt bátorságom nemet mondani neki. Grant ezután újra megpróbálta, a kezét az ágyékomra helyezte, ekkor kimentem a fürdőszobába, és sírni kezdtem.

Miután végül egy külön hálószobában aludt a nő, másnap reggel arra ébredt, hogy a férfi a feje fölött tartja a csupasz péniszét.

Nem ő volt az egyetlen áldozat a hírek szerint. Több nő elmondta, hogy miközben Granttel dolgozott, szexuális megjegyzéseket tett, ami megnehezítette számukra, hogy szakmai kapcsolatot tartsanak fenn vele. Egy másik nő, aki jelentős sportújságíró Izraelben, azt mondta, hogy Grant felajánlotta, hogy segíti karrierjét, amikor elkezdte.

Ezt követően viszont több éven keresztül zaklató üzeneteket küldött neki. Sokan elmondták, hogy az edző viselkedése nyílt titok a szakmában.

Avram Grant elbukta a BL-döntőt a Chelsea-vel Forrás: AFP/Adrian Dennis

Grant nemcsak Izraelben jól ismert labdarúgóedző.

2007-ben szerzett nemzetközi ismertséget, amikor a Chelsea tulajdonosa, az orosz milliárdos, Roman Abramovics kinevezte vezetőedzőnek, majd az izraeli menedzserrel a londoni együttes a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

Az oknyomozó újságíró, Haim Etgar úgy vélekedett az ügyről:

„A nők mind ugyanazt a történetet mesélték el. Sztori, egy hatalmas, jó kapcsolatokkal rendelkező edzőről, aki a pályafutásuk beindításának az ígéretével használt ki fiatal nőket." Etgar elmondta, hogy

a műsor készítése során rá és a 12-es csatornára "nagy nyomás" nehezedett Grant munkatársai részéről, akik jogi lépésekkel fenyegetőztek, és megkísérelték beasározni az ügyben megszólaló nőket.

Avram Grant nem tagadja a vádakat Forrás: AFP/Carl De Souza

Grant egyébként nem tagadta a vádakat,

de úgy vélekedett, ha bármilyen fájdalmat is okozott, nem volt szándékos.

„Egész életemben, mind személyes, mind szakmai szempontból mindig is arra törekedtem, hogy minden sikeren és teljesítményen túlmenően ember maradjak, tiszteljek minden nőt vagy férfit, bárki legyen is az – mondta. Közvetlen ember vagyok, aki törekszik a baráti kapcsolatokra.

vagy bármilyen módon ártani egyetlen nőnek sem.

Aki kényelmetlenül érezte magát, vagy megbántottam, azt sajnálom, és szívből bocsánatot kérek."