Fegyelmi eljárást indított az MLSZ az Újpest-Fradi focirangadó kapcsán

Labdarúgás, OTP Bank Liga, Újpest-Ferencváros 2022.01.30.
Budapest, 2022. január 30. A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. január 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) az Újpest, a Ferencváros, a Debrecen és a Kisvárda ellen is fegyelmi eljárás indított. A szövetség közleményéből kiderül, a szurkolóik a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért, valamint rendezési hiányosság miatt döntött így.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) február 1-jei ülésén az alábbi határozatokat hozta.

"Az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában lejátszott Újpest-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás indult szurkolóiknak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök ismétlődő használata), valamint rendezési hiányosság miatt.

Fegyelmi eljárást indított az MLSZ az Újpest-Fradi focirangadó kapcsán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyancsak fegyelmi eljárás indult a Debrecen-Kisvárda mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben szurkolóiknak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása), valamint rendezési hiányosság miatt. Az ügyeket a FEB a későbbiekben tárgyalja" - írja az MLSZ.

Ami az eltiltásokat illeti, így határozott a FEB:

Herdi Prenga (Kisvárda), Muhamed Besic (FTC) és Nir Bardea (Honvéd) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.