Egy hihetetlen öngól és háromgólos hátrány után nyerte meg a bronzérmet Kamerun

fbl Horizontal FOOTBALL AFRICAN NATIONS CUP
Cameroon players celebrate their bronze medal at the end of the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 third place football match between Burkina Faso and Cameroon at Stade Ahmadou-Ahidjo in Yaounde on February 5, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A házigazda Kamerun szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a szombati helyosztón 3-3-as döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Burkina Faso válogatottját Yaoundéban.

Nem indult jól a bronzcsata a hazaiak számára, a vezetést ugyanis Burkina Faso szerezte meg a 24. percben, a szünet előtt pedig megduplázta az előnyét egy kameruni öngóllal.

Andre Onana öngólja:

A szünetben Toni Conceicao, Kamerun portugál szövetségi kapitánya kettős cserével igyekezett frissíteni együttesén, de kisvártatva megint Burkina Faso volt eredményes, így háromgólosra hízott a házigazdák hátránya.

A kameruniaknak aztán a 71. percben összejött a szépítés, egyik legnagyobb sztárjuk, Vincent Aboubakar pedig a 85. és a 87. percben is betalált a rivális kapujába, ezzel sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást, és kiharcolni a tizenegyesrúgásokat.

A büntetőpontról a kameruni futballisták voltak pontosabbak, öt próbálkozásból öt gól született, míg a másik oldalon négy kísérletből egy célt tévesztett, így a bronzérmet nagy csatában Kamerun szerezte meg.

Kamerun-Burkina Faso 3-3 (0-2) - tizenegyesekkel 5-3

A döntőt vasárnap 20.00 órától Szenegál és Egyiptom vívja.