Társoldalunk:

Nőknek küldött rejtélyes sms-ek miatt távozik az Ajaxtól a korábbi legendás focista

2022.02.07. 10:22

Lemondott posztjáról Marc Overmars, az Ajax labdarúgócsapatának igazgatója, mert nem helyénvaló üzeneteket küldött női kollégáinak.

Az amszterdami klub hétfői közlése szerint Overmars azután adta be felmondó levelét, hogy egyeztetett főnökével, Edwin van der Sarral, valamint az ügyet vizsgáló testülettel.

A tájékoztatás szerint az igazgató - aki nemrég 2026-ig szerződést hosszabbított az egyesületnél - egy sor nem megfelelő hangvételű üzenetet küldött több női kollégájának hosszabb időn keresztül".

Marc Overmars (középen) elfogadhatatlan viselkedése miatt lemondottForrás: NurPhoto via AFP/Peter Niedung/NurPhoto/Peter Niedung

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes, 48 éves Overmars - aki játszott az Ajax mellett az Arsenal és a Barcelona színeiben is - hangsúlyozta: szégyelli magát és elnézést kér.

Sajnos nem vettem észre, hogy átléptem a határt, ez a múlt héten világossá vált számomra. Természetesen az én pozíciómban ez a viselkedés elfogadhatatlan. Már túl késő, és nem látok más lehetőséget, mint elhagyni az Ajaxot" - fogalmazott.