Társoldalunk:

A Chelsea sztárja biztos, hogy nem lesz ott a világbajnokságon

2022.02.08. 20:56

A Bajnokok Ligája-győztes Hakim Zijecs akkor sem tervezi visszatérését a marokkói labdarúgó-válogatottba, ha az együttes kijut a november-decemberi katari világbajnokságra.

A Chelsea légiósa kedden újságíróknak kijelentette, ebben a kérdésben végleges a döntése, nem szerepel a nemzeti együttesben.

"Arra koncentrálok, amit a klubommal csinálok" - mondta, majd utalt arra, hogy Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány döntött ebben a kérdésben, amit tiszteletben kell tartani még akkor is, ha szerinte a szakember indoklása nem felel meg a valóságnak.

Számomra ez teljesen világos, ezért nem térek vissza a válogatottba" - nyilatkozta.

Hakim Zijecs az idei szezonban hat gólnál és négy gólpassznál jár a Chelsea-benForrás: AFP/Adrian Dennis

A 28 éves Zijecs Hollandiában született, és szerepelt szülőhazája korosztályos válogatottjaiban, de felnőttként már a marokkóiakat választotta, akiknél 2015 óta 40 mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Halilhodzic tavaly szeptember elején fegyelmi okokra hivatkozva mellőzte őt a válogatottnál, amelynek azóta már 15 mérkőzése volt. Állítása szerint Zijecs június közepén, amikor két felkészülési összecsapást játszottak, válogatott futballistához méltatlanul viselkedett: késett, nem volt hajlandó dolgozni, majd arra hivatkozva nem akart leülni a kispadra, hogy nincs megfelelő fizikai állapotban. Pedig az orvosi stáb megvizsgálta, és játékra alkalmasnak találta.

Halilhodzic a kameruni Afrika Kupára sem válogatta be - Marokkó másfél héttel ezelőtt a negyeddöntőben búcsúzott -, és nyilatkozataiban közvetetten már utalt arra, hogy a továbbiakban sem számít Zijecsre. A szélső így március végén sem lesz ott a csapatban a vb-részvételről döntő, Kongói DK ellen selejtezős párharcban.