Vágólapra másolva!
Újabb botrány tört ki az Ajax Amsterdam csapatánál. Hétfőn lemondott a klublegenda Marc Overmars, a csapat igazgatója, mert nem helyénvaló üzeneteket küldött női kollégáinak. Most pedig az amszterdami csapat 20 éves játékosát, Donny Warmerdamot vádoltak meg egy hat hónapja történt nemi erőszakkal.

A Roddelpraat műsorvezetője, Dennis Schouten arról számolt be, hogy Donny Warmerdam ellen hamarosan vádat emelnek nemi erőszak miatt. Schouten kapcsolatba lépett egy 19 éves nővel, aki azt állítja, hogy Warmerdam hat hónappal ezelőtt megerőszakolta. Schouten elmondása szerint az áldozat szerdán jelentkezett a rendőrségen.

mondta a holland műsorvezető.

A 20 éves Donny Warmerdamot nemi erőszakkal vádolják Forrás: ajax.supporters.nl

Schouten úgy mesélte el a történetet, ahogyan azt a nőtől hallotta.

"Hat hónappal ezelőtt a nő Voorhoutban volt egy partin, és egy kedves fiú is ott volt. Megcsókolták egymást, majd a férfi felvitte a lányt az emeletre, mert többet akart a csóknál.

A 20 éves Warmerdam az Ajax ifjúsági akadémiáján nevelkedett. A védekező középpályás még nem debütált az első csapatban, de az Ajax ifjúsági csapatában már negyvenszer lépett pályára. Ebben a szezonban tizennyolcszor játszott a Keuken Kampioen Divisie-ben.

A Warmerdam elleni esetleges vádak újabb fejfájást okoznak az Ajax vezetőinek, miután Marc Overmars igazgató lemondott a klubon belüli nőkkel szembeni transzgresszív viselkedés miatt.

Az elmúlt évben az Ajaxnak több állítólagos bűncselekménnyel kellett foglalkoznia: Quincy Promest késeléssel gyanúsítják, míg Zakaria Labyadot testi sértés és fenyegetés miatt jelentették fel.