Társoldalunk:

Kirobbanó formában érzi magát az Eb-n újraélesztett Christian Eriksen

2022.02.11. 11:28

A tavalyi labdarúgó-Eb-n a finnek elleni mérkőzésen szívrohamot kapó Christian Eriksen alig várja, hogy visszatérjen a pályára, és elmondása szerint olyan jól érzi magát, mint fénykorában.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a Finnország ellen játszott csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni az életét. A dán középpályást defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, majd szívritmusszabályozót kapott.

Az olaszországi törvények nem tették lehetővé, hogy az Internazionale együttesében folytassa pályafutását, azonban januárban a Premier League-ben szereplő Brentford a szezon végéig szerződtette. A The Guradian megírta, hogy Eriksen alig várja, hogy több mint fél év után újra pályára léphessen, és elmondása szerint fizikailag nagyszerűen érzi magát.

"Mindent megteszek, hogy visszatérjek a korábbi szintre. Az elmúlt hat hónapban volt időm, hogy fegyelmezetten dolgozzak, szerintem most jobb állapotban vagyok, mint azelőtt. Hiányzik a futball, és jól érzem, nem látom akadályát, hogy elérjem ugyanazt a szintet, mint a szívproblémám előtt" - nyilatkozta a 29 éves futballista.

Christian Eriksen készen áll a visszatérésreForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Eriksen még nem tudja, pontosan mikor debütálhat új csapatában, de bízik benne, hogy néhány héten belül ez megtörténik. A középpályás rengeteg tesztet teljesített sikeresen, elmondása szerint az állóképességével egyáltalán nem lesz gond.

Sokkal jobban odafigyelek önmagamra és a környezetemre, mióta ez megtörtént velem" - utalt a nyáron történtekre Eriksen. "Ha a pozitív oldalát nézzük, akkor jó, ha több ismerettel rendelkezünk az ilyen esetekről, mert sok életet megmenthetünk a jövőben, ha tudjuk, mit kell tennünk egy ilyen helyzetben" - tette hozzá a dán labdarúgó.