Társoldalunk:

Döntetlent játszott az Újpest és a Kisvárda

2022.02.11. 21:59

Az NB I 20. fordulója pénteken este kezdődött, az utolsó előtti Újpest és a harmadik helyen álló Kisvárda 0-0-s döntetlennel nyitotta a fordulót.

A fővárosi csapat kedden, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is a Kisvárdát fogadta, akkor a házigazda lila-fehérek a 93. percben szerzett góllal harcolták ki a továbbjutást. Csongvai Áron szabadrúgásból szerzett remek gólt akkor.

A Kisvárda a bajnokságban hét meccse nem kapott ki ezt megelőzően, míg az Újpest egy hárommeccses nyeretlen szériát próbált lezárni. A Kisvárda szinte teljesen kicserélte a keddi csapatát, míg Milos Kruscsics csak három helyen változtatott a kupameccshez képest.

A meccs 9. percében Branko Puljevic lépett ki, majd a kisvárdai Herdi Prenga hátulról felrúgta az újpestit. A támadót ápolni kellett, a videobíró hosszasan tanulmányozta az esetet, de úgy látta, Prenga minimálisan ugyan,de hozzáért a labdához is.

Nem sokkal később Beridze lépett ki ziccerben, de még kaput sem talált egy becsúszó láb mellől lőve.

A félidő közepén Kutrumbiszt kellett ápolni, aki Makowskival fejelt össze, kötést is kapott a vérző sebére az Újpest görög védője.

A 37. percben Asani megpattanó lövését védte Banai, majd Bumba lőtt az oldalhálóba, ez volt a vendégek első komoly helyzete.

Egy perccel később Beridze került ziccerbe, de hét méterről a kapussal szemben állva az elvetődő Dombó lábát találta el, majd a kipattanót kapu emellé passzolta.

 A második félidőre már nem jött ki a sérült Kutrumbisz, a helyére Diaby állt be.

Az első komoly helyzetre a második félidőben az 58. percig kellett várni, amikor Antonov szabadrúgása után kellett Dombónak védenie. 

A folytatásban inkább az Újpest akarata érvényesült, de a kapu előtt nem sikerült jó megoldásokat választaniuk a lila-fehér támadóknak, miközben a Kisvárda kaput sem talált a második félidőben.

A szerzett egy ponttal a Kisvárda megelőzte a Ferencvárost és feljött a második helyre, míg az Újpest maradt a 11. helyen.