A Barcelona holland sztárfocistája döntött a jövőjéről

Memphis Depay Barcelona La Liga
Barcelona's Dutch forward Memphis Depay looks on during the Spanish League football match between FC Barcelona and Deportivo Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 30, 2021. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár több élcsapat is hívja, elsősorban Olaszországból, Memphis Depay nyárig mindenképpen az FC Barcelona futballistája akar maradni.

A 75-szörös holland válogatott csatár a katalán Sport szerint a Barcában képzeli el a folytatást, ám alaposan meg kell küzdenie a helyéért, mivel az új vezetőedző, Xavi Hernández érkezése után, januárban alaposan megerősítették a csapat támadószekcióját.

A sportlap emlékeztet rá, hogy a spanyol bajnokságban a dobogós helyezéshez egyelőre csak közelítő együtteshez rövid időn belül érkezett Adama Traoré, Pierre-Emerick Aubameyang és Ferran Torres, miközben maradt Ousmane Dembélé és felépülőben van az ifjú csatártehetség, Anssumane Fati is, így a hollandnak nehéz lesz visszaverekednie magát a csatársorba.

Memphis Depay nincs könnyű helyzetben Forrás: AFP/Pau Barrena

A 27 éves Depayt még az előző vezetőedző, Ronald Koeman hozatta tavaly nyáron Barcelonába, ám a honfitárs tréner menesztése után meggyengült a helyzete, ráadásul az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott.

A Sport szerint a holland csatár a Barcában szeretne sikeres lenni, ezért nyárig kitart, kérdés, hogy Xavi milyen mértékben számít rá a továbbiakban.