Társoldalunk:

A Juventus az utolsó pillanatban mentette döntetlenre az Atalanta elleni rangadót

2022.02.13. 22:47

A Serie A 25. fordulójában az Atalanta hazai pályán fogadta a Juventus csapatát. Az első félidőben egyik csapat sem tudott gól szerezni. A második félidőben Malinovszkij bombagóljával megszerezte a vezetést az Atalanta. A hosszabítás perceiben Danilo fejesével egyenlített a Juventus, így döntetlen született az olasz bajnokság hétvégi rangadóján.

A bergamói csapat nincs jó formában, mivel az utolsó öt fordulóban csupán az Udinese elleni bajnokit tudták megnyerni a kék-feketék. Az előző meccsükön hazai pályán kaptak ki a kiesés ellen menekülő Cagliaritól, így a Juventus ellen hazai pályán mindenképpen javítani szerettek volna Gian Piero Gasperini játékosai.  A Juventus a legutóbbi öt meccsén csak a Napoli és az AC Milan ellen vesztett pontokat. 

A 13. percben majdnem megszerezte a vezetést a Juventus: Dybala cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ahol egy testcsellel Demiralt is megtéveszette, és tizenhat méterről a bal felső sarok mellé csavarta a labdát. Az első félórában nem alakult ki nagyobb helyzet, leginkább mezőnyjáték folyt a pályán. Az Atalanta nagyon jól védte a középső területeket, szorosan fogta a Juventus támadóit, és a középpályások labdaátvételeit is gyakran megzavarták a hazai játékosok. 

Dybala nem sok levegőt kapott az Atalanta védői mellettForrás: AFP/Andreas Solaro

A 32. percben egy hosszú indításra rosszul jött ki Szczesny, és Muriel elé ütötte a labdát. A kolumbia csatár azonban nem tudott élni a lehetőséggel, és a kapu mellé lőtt. A 44. percben Koopmeiners remek labdát adott Bogának, akinek a tizenhatoson belül eleresztett lövésébe De Ligt az utolsó pillanatban állt bele, megmentve a csapatá a góltól. Az első félidőben nem született gól.

De Ligt sokat harcolt a középpályán isForrás: AFP/Andreas Solaro

A második félidő elején De Roon lőtt tizenhét méterről. Szczesny-nek bravúrra volt szüksége, hogy kiüsse a labdát a Juventus kapujának bal alsó sarka elől. Az 54. percben egy szöglet után Vlahovic elé került a labda a tizenhatoson belül, és a szerb csatár tizenkét méterről a védők takarásában lőtt. Az Atalanta kapusa, Sportiello óriási bravúrral kivédte a Juventus támadójának lövését.

Az Atalanta játékosai ünnepelnekForrás: AFP/Andreas Solaro

A 76. percben megszerezte a vezetést az Atalanta: egy szabadrúgás után Malinovszkij elé gurították le a labdát, és az ukrán középpályás huszonhárom méterről óriási gólt rúgott a Juventus kapujának jobb felső sarkába. A 84. percben Hateboer két méterről a lécre lőtte Malinvoszkij beadását, majdnem növelte az előnyét a hazai pályán játszó Atalanta.

A 92. percben egyenlített a Juventus: Dybala szöglete után Danilo emelkedett a legmagasabbra, és a hátvéd a kapu jobb oldalába fejelt. A hátralévő időben több találat nem született, így a Juventus döntetlent játszott az Atalanta otthonában.

Serie A