Társoldalunk:

Zalaegerszegen nyert a Fradi és megint vezeti a bajnokságot

2022.02.13. 19:13

A magyar labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a Zalaegerszeg otthon fogadta a Ferencváros csapatát. A vendégcsapat Zachariassen gyors góljával szerezte meg a vezetést, majd Ryan Mmaee találatával már kettővel vezetett a Ferencváros. A zalaiak Spoljaric révén szépíteni tudtak az első félidőben. A második félidőben azonban Botka is betalált a kitámadó zalaik kapujába, és a Ferencváros ezzel végleg eldöntötte a meccset.

A Ferencváros nem kezdte jól a tavaszi szezont, a legutóbbi három fordulóban kétszer (Puskás Akadémia, Paks) vesztesen hagyta el a pályát Sztanyiszlav Csercseszov csapata. A Fradi legutóbb hazai pályán kapott ki a Paks gárdájától, ezért a zöld-fehérek játékosai mindenképpen javítani szerettek volna a Zalaegerszeg otthonában. A zalaiak legutóbb az MTK otthonából hozták el a három pontot, ez volt Waltner Róbert csapatának első győzelme az újévben. 

Már az 1. percben megszerezte a vezetést a vendég Ferencváros: Tokmac vállalkozott lövésre tizenkét méterről, de a norvég csatár kísérlete lepattant Kálnoki Kisről, és pont Zachariassen elé került. A Fradi középpályása kicsit kisodródva, hét méterről a zalaiak kapujának bal alsó sarkába lőtte a labdát. Az idei szezon leggyorsabb gólját szerezte a Ferencváros játékosa.

A Fradi játékosai ünneplik az első góltForrás: MICHELLER SZILVIA/Micheller Szilvia

Az első félidő feléhez érve a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a Zalaegerszeg nem igazán tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A 21. percben Tajti próbálkozott, de a zalaiak játékosának húszméteres lövését magabiztosan fogta Dibusz.

A 32. percben egy szép akció végén növelte előnyét a Fradi: Zubkov ívelt át a tizenhatoson belül álló Wingohóz. A zöld-fehérek játékosa mellel levette a labdát, majd a jobb oldalon érkező Ryan Mmaee elé passzolt. A Ferencváros csatára pedig jobbal a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába lőtte a labdát.

Ryan Mmaee sokszor veszélyes volt a meccsenForrás: Tibor Illyes

A Zalaegerszeg azonban nem adta fel, és az első félidő hosszabbításában szépített: Koszta került helyzetbe a tizenhatos vonalánál, de a középpályás lövésébe Sammy Mmaee belevetődött. A kipattanó labdára Bedi érkezett, és ballal a kapu elé emelte azt. A Wingo és Dibusz felett is áthulló labdára Spoljaric érkezett, és az elmélázó Blazic mellett a jobb alsó sarokba fejelt. A félidőben több találat nem született.

A második félidő elején növelni tudta az előnyét a Fradi: a tizenhatos szélén álló Ryan Mmaee passzolta be balról a labdát, és a középen érkező Botka tíz méterről belsővel a kapu jobb oldalába lőtt. A 75. percben Dibusz mentette meg a Ferencvárost a góltól. Grzan próbálkozott meg egy lővéssel 22 méterről, de a magyar kapus hatalmasat vetődve kivédte a hazaiak játékosának kísérletét.

Jobban játszott az utolsó negyedórában a Zalaegerszeg, de a 87. percben Bassey passza után majdnem Laidouni szerzett újabb gólt a Fradinak. Demjén óriási bravúrral védett. A hátralévő időben több találat már nem született, a Ferencváros idegenben győzte le a Zalaegerszeg csapatát.