Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén a harmadik helyen álló, újonc Kecskeméti TE 3-2-re kikapott a Diósgyőr csapatától a Széktói Stadionban, így Kondás Elemér csapata a Vasast megelőzve ismét a tabella élére állt az NB II-ben.

Az újonc Kecskemét múlt héten kiesett a Magyar Kupából a Budapest Honvéd elleni vereséggel, de a Merkantil Bank Ligában tartja a lépést az első kettővel. A Diósgyőrrel szemben két pont a hátránya, tehát ha megnyeri a rangadót, megelőzi. A Diósgyőr a viszonylag gyengébb kezdés után remek formába került. Október eleje óta két döntetlenen kívül minden mérkőzését megnyerte az NB II-ben.

A Diósgyőr kezdte aktívabban a mérkőzést, és a 18. percben meg is szerezte a vezetést.

Horváth Zoltán kapott egy labdát, majd a kilépő Könyves Norbert elé tette azt, aki közelről a rövid sarokba bombázott.

Könyves Norbert a 13. gólját lőtte az NB II-es szezonban Forrás: dvtk.hu

A folytatásban is a Diósgyőr akarta érvényesült, de a szakadó eső miatt a mély talajon nem igazán alakult ki folyamatos játék. A félidő utolsó percében aztán növelte az előnyét a DVTK. Keller Rotem sarkazta vissza a labdát Könyvesnek a bal oldalon, a diósgyőri támadó élesen keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, a hosszú oldalon érkező Polgár Kristóf pedig közelről gólt szerzett.

A 60. percben a DVTK óriási lépést tett a győzelem felé, mert emberhátrányba került a Kecskemét.

Horváth Zoltán szerelte Szalai Gábort a kezdőkörben, elindult a kapu felé ziccerben, de a Kecskemét játékosa lerántotta, így azonnal piros lapot kapott.

A 68. percben aztán mégis az emberhátrányban futballozó Kecskemét szépített.

Egy bal oldali szöglet után az érkező Szabó Alex az ötösről a hálóba perdített.

A szépítés után kinyílt a Kecskemét, a Diósgyőrnek pedig a hajrában egyre több helyzete volt. A 88. percben aztán Kondás Elemér csapata kétgólosra növelte az előnyét. A tíz perccel korábban beálló Németh Márió egy befele csel után 16 méterről lőtt, a megpattanó labda pedig becsapta Varga Bence kapust, akinek esélye sem volt a hárításra. A 90. percben a Kecskemét még egy komikus góllal másodszor is szépíteni tudott, ugyanis Bárdos Bence hazafejelt egy labdát, ami elment a kapujából kilépő Póser Dániel mellett, de a DVTK így is megnyerte a meccset, és a Vasast megelőzve ismét a a tabella élére állt.

Merkantil Bank Liga 23. forduló
KTE HUFBAU-DVTK 2-3 (0-2)

A Merkantil Bank Liga tabellája a 23. forduló után Forrás: nb2.hu