Társoldalunk:

Visszatért Újpestre a kétszeres Magyar Kupa-győztes focista

2022.02.14. 18:49

A labdarúgó OTP Bank Liga utolsó helyén álló Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy fél év után visszatért a csapathoz a kétszeres Magyar Kupa-győztes középpályás, a nigériai Vincent Onovo.

A 26 éves játékos nyáron hagyta el az Újpestet a dán Randers FC kedvéért, amelynek első csapatában az ősszel összesen 14 meccsen lépett pályára, ebből nyolcszor a bajnokságban és három-három alkalommal pedig a Dán Kupában és az Európa Konferencia Ligában. Ez alapból nem tűnik olyan kevésnek, de Onovo több játéklehetőségre vágyott, így kölcsönben visszatért a Megyeri útra.

Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. A csapat minden meccsét követtem, azután is, hogy eligazoltam, mert attól, hogy elmentem, még nem jelenti azt, hogy a szívem ezen részét hátra hagytam volna. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, szerintem gyorsan fogok tudok alkalmazkodni az új játékrendszerhez, az új vezetőedző elképzeléseihez" - nyilatkozta Onovo miután a két egyesület mindenben megegyezett egymással.

Onovo (a jobb alsó sarokban) a Puskás Akadémia ellen megnyert 2018-as Magyar Kupa-döntő utánFotó: Polyák Attila - Origo

Onovo 2018 februárjában igazolt az Újpest FC-hez a finn HJK Helsinki csapatától. A 2017/18-as szezonban 17 meccsen lépett pályára, a szezon végén pedig Magyar Kupa-trófeát és bajnoki bronzérmet nyert. Az ezt következő három évben minden sorozatot figyelembe véve 110-szer lépett a pályára lila-fehérben, a 2020/21-es szezonban pedig ismét Magyar Kupát nyert a csapattal.