Vágólapra másolva!
Antonio Conte szerint a Tottenham technikailag nemhogy erősödött volna, inkább meggyengült az átigazolási időszakban. Az olasz szakember úgy látja, a klub játékopolitikája lelassítja a csapat versenyképesebbé válásának ütemét.

A menedzser korábban óvatosan figyelmeztetett, hogy talán nem a legideálisabb ügyletek köttettek a londoni klub háza táján, és hiába várta kétségbeesetten az erősítést, a csapat végül lemaradt Adama Traoré és Luis Díaz szerződtetéséről és csak Dejan Kulusevski, valamint Rodrigo Bentancur érkezett a Juventustól a határidőig.

Antonio Conte nem elégedett első átigazolási időszakával a Tottenhamnél Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ugyanezen a napon a Tottenham két legdrágább játékosát, Tanguy Ndombelét és Giovani Lo Celsót kölcsönbe adta, Dele Alli pedig ingyen igazolt az Evertonhoz, miközben Bryan Gil Valenciába ment, kevesebb mint hat hónappal azután, hogy 25 millió fontért megvették a Sevillától - emlékeztet összefoglalójában a The Guardian cikke.

Conte a Sky Sportnak adott interjújában most azt mondta: "Láttam kívülről olyan szituációkat, amik fejlődőképesnek tűntek, de amikor egy ilyenbe belekerül az ember, akkor rájön valamire. A januárban történtek egyáltalán nem könnyítik meg a dolgunkat. Négy játékos távozott múlt hónapban, miközben csak kettő érkezett. Ha csak a számokat nézzük, akkor is szemmel látható, hogy - papíron - talán gyengültünk, ahelyett, hogy megerősödtünk volna."

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a 21 éves Kulusevski és a 24 éves Bentacur tökéletes szerzeménye a Tottenhamnek, ugyanakkor a klub szemléletmódja türelmet igényel.

"A klub jövőképe és filozófiája az, hogy fejlesztendő játékosokat szerezzen, nem pedig kész futballistákat. Ugyanakkor ha gyorsabban akarsz fejlődni, versenyképessé válni, akkor nagy tapasztalattal rendelkező játékosokra van szükséged, ez megkerülhetetlen."