Vágólapra másolva!
Végig feszült hangulatú mérkőzést vívott egymással péntek este a francia élvonalban címvédő Lille és a kiesés elkerülésért küzdő Metz. Olyannyira, hogy a gól nélküli döntetlennel zárult találkozó végén a vendégek vezetőedzője, Frédéric Antonetti összeverekedett az ellenfél vezetői stábjának egyik tagjával, majd a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az újságírókkal is összeveszett.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint Frédéric Antonettit az dühítette fel, hogy a Lille edzői stábjából Sylvain Armand a Metz kispadja előtti területen tartózkodott, ezért a tréner nemes egyszerűséggel neki esett ellenfelének.

Ezt követően a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra sem sikerült teljesen lehiggadnia, ahol folytatta az eszelős kirohanását, nem szerette a hozzá hasonló „temperamentumú" férfiakat.

- tette fel a költőinak szánt kérdést Antonetti, aki a lökdösődés miatt piros lapot kapott.

A dühös tréner azt is nehezményezte, hogy a 91. percben alaptalanul állították ki az egyik játékosát, Edon Zhegrovát, márpedig szerinte a Lille nem először próbál a játékvezetőkre nyomást gyakorolva meccset nyerni.

Frederic Antonetti dühében neki ugrott az ellenfélnek Forrás: AFP/Valery Hache

"60 éves vagyok, nem szeretem, ha tiszteletlenek velem szemben. Tudom, hogy alapvetően igazam van. Megtörtént volna vajon az incidens, ha nem lépnek be a nekem fenntartott területre? Nem hagyom, hogy provokáljanak.

Piros lapot kaptam érte, de ha belém kötnek nem hagyom megválaszolatlanul. Tudom, önök a jól nevelt, jó fej edzőket szeretik, de én sohasem leszek olyan. Akik egy kicsit is temperamentumosabbak, azokat nem kedvelik"

– dühöngött a Metz vezetőedzője, akinek volt már hasonló esete egy ugyancsak Lille-ben zajló sajtátéjkoztatón, ahon szó nélkül faképnél hagyta az újságírókat.