Vágólapra másolva!
A dán labdarúgó-bajnokságban szereplő Aarhus GF a hivatalos honlapján tudatta, hogy a szezon végéig leigazolta a 34-szeres angol válogatott Jack Wilshere-t.

A 30 éves Wilshere legutóbb az angol másodosztályban szereplő Bournemouth csapatában futballozott, azonban tavaly nyár óta nem volt klubja. A szezon elején az olaszországi Comóban edzett, októbertől mostanáig pedig a nevelőegyesületével, az Arsenallal készült, de az észak-londoni klub nem ajánlott neki szerződést annak ellenére, hogy elég szűkös a kerete.

Most azonban a dán labdarúgó-bajnokságban szereplő Aarhus dobott mentőövet az egykori nagy ígéretnek, aki a sorozatos sérülései miatt nem tudta befutni azt a pályát, amit jósoltak neki.

"Jacket nem kell bemutatni, és az elmúlt évtizedben mind klub-, mind a válogatott szinten bizonyított. Amikor lehetőségünk nyílt arra, hogy idehozzuk őt Aarhusba, nem volt kétségünk afelől, hogy ezt meg kell lépnünk.

Alig várjuk, hogy a fehér mezben láthassuk, amint jól beilleszkedik" - mondta az AGF sportigazgatója, Stig Inge Bjørnebye.

"Amióta az Arsenallal edzek, sosem csináltam titkot abból, hogy 2022-re készülök, hogy új klubot találjak. Ez most sikerült, és ez izgalmas kihívás lesz számomra.

Nyilvánvalóan szükségem van néhány meccsre, de fizikailag jó formában vagyok, így most minden arról szól, hogy beverekedjem magam a csapatban - mondta a 34-szeres angol válogatott Jack Wilshere, aki a 10-es számot kapta új klubjában.

Jack Wilshere az Aarhus játékosa Forrás: AGF/Twitter

Wilshere a pályafutása elején óriási tehetségnek indult, hatalmas jövőt jósoltak neki, de rengetegszer bajlódott sérülésekkel, így tavaly május óta nem játszott tétmérkőzésen. Miután 2018-ban távozott az Arsenaltól - amelynek egy időben kulcsjátékosa volt - sorozatos sérülései miatt csupán 36 meccsen lépett pályára a West Hamben és Bornemouth-ban.