Vágólapra másolva!
Kártérítést kap az Ajax Amsterdamtól Abdelhak Nouri, a holland klub korábbi tehetséges, 2017-ben maradandó agykárosodást szenvedett futballistájának családja.

Az akkor 20 éves középpályás egy Werder Bremen elleni ausztriai felkészülési meccsen szívroham következtében esett össze a pályán, és újra kellett éleszteni. A kórházba szállítást követően kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett.

Abdelhak Nouri megjárta a holland korosztályos válogatottakat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat

Családja és az Ajax között hosszas vita kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán. Az egyesület ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

A mostani egyezség alapján Nouri családja 7,85 millió eurót (körülbelül 2,8 milliárd forintot) kap - ez kártérítés, valamint az a pénz, amelyet potenciálisan kereshetett volna a jövőben.

Nouri 34-es mezszámát visszavonultatta az Ajax Forrás: AFP/Bart Maat

Az Ajax az eset után visszavonultatta Nouri 34-es mezszámát, valamint elnevezett róla egy különdíjat, amelyet a szezon legtehetségesebb futballistája kap.