Társoldalunk:

Pelé is üdvözölte a szaúdi női labdarúgó-válogatott bemutatkozását

2022.02.22. 14:10

Első hivatalos mérkőzését vívta a világszövetség, a FIFA égisze alatt Szaúd-Arábia női labdarúgó-válogatottja, és a debütálást Pelé is üdvözölte - írta kedden a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Az IFFHS által a XX. század legjobb játékosának megválasztott brazil futballista üzenetében gratulált a szaúdiaknak, és így fogalmazott: történelmi nap ez a mai nemcsak nektek, hanem mindenkinek, aki szereti a labdarúgást 

a XX. század legjobb játékosának megválasztott brazil futballista üzenetében gratulált a szaúdiaknakForrás: AFP/Mauro Pimentel

Az arab ország női csapata győzelemmel mutatkozott be: 2-0-ra nyert a Seychelle-szigetek legjobbjai ellen a Maldív-szigeteken rendezett vasárnapi mérkőzésen. A történelmi első gólt Al-Bandari Mubarak szerezte - rögzítette az IFFHS, hozzáfűzve, hogy a szaúdiak legközelebb csütörtökön lépnek pályára, amikor is a Maldív-szigetek együttese lesz az ellenfelük.

A női labdarúgás fejlesztése a szaúdi királyságban tavaly novemberben kezdődött, amikor is 16 csapattal létrehozták a regionális ligát.