Kirúgta orosz üzleti partnerét a Manchester United

Omsk International Airport aviation transport landscape aerial civilian insignia airline Manchester United Horizontal
3146323 07/04/2017 An Aeroflot Airbus A321 airliner takes off from Omsk Central International Airport. Alexey Malgavko/Sputnik (Photo by Alexey Malgavko / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Megvált orosz üzleti partnerétől, az Aeroflot légitársaságtól a Manchester United az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók miatt.

"Az ukrajnai események fényében megszakítjuk szponzorációs együttműködésünket az Aeroflot légitársasággal" - áll a klub közleményében, melyben kiemelik, hogy ilyen módon is eleget tesznek a szurkolóik elvárásainak, egyúttal biztosítják együttérzésükről mindazokat, akiket sújtanak a háború következményei.

A MU 2013 óta állt szerződésben az Aeroflottal, jellemzően a légitársaság járatait vették igénybe például az európai kupameccsekre utazva. Szerdán azonban már a brit bejegyzésű Titan Airways gépével mentek az Atlético Madrid elleni BL-meccsre. Csütörtökön pedig a brit kormány megtiltotta, hogy az Aeroflot a brit légteret használja, míg a szigetország repülésügyi hatósága felfüggesztette az orosz légitársaság szállítási jogosultságát.