A cseh fociválogatott sem lépne pályára az oroszok elleni vb-pótselejtezőn

Csehország - Dánia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, negyeddöntő, Bakui Olimpiai Stadion, Baku, 2021.07.03.
BAKU, AZERBAIJAN - JULY 03: Ondrej Celustka of Czech Republic is helped by team mates Antonin Barak, Vladimir Coufal and Tomas Kalas after an injury during the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Czech Republic and Denmark at Baku Olimpiya Stadionu on July 03, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A lengyel és a svéd után a cseh labdarúgó-válogatott sem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre. 

A cseh szövetség vasárnap közölte, hogy

semmilyen körülmények között nem hajlandó pályára lépni Oroszország ellen.

Szombaton a lengyel és a svéd szövetség hasonló bejelentést tett, hozzátéve, tárgyalásokat folytatnak a csehekkel annak érdekében, hogy

a három szövetség közös álláspontot közvetítsen a nemzetközi szövetség felé.

Az eredeti program szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendeznék Moszkvában.

Az összecsapás győztese öt nappal később játszana a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával

azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

A csehek sem állnának ki az oroszok ellen Forrás: Getty Images/Dan Mullan

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, köztük a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területekről. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be.