Társoldalunk:

Az Újpest hazai pályán verte meg a Mezőkövesdet

2022.02.27. 16:32

A magyar bajnokság 22. fordulójában a kiesés ellen menekülő Újpest hazai pályán fogadta a Mezőkövesd csapatát. Az első félidőben Zivzivadze góljával szerezték meg a vezetést a lila-fehérek, de a Mezőkövesd Cseri tizenegyesével egyenlített. A második félidőben Zivzivadze újabb találata után az újpesti Beridze tizenegyest hibázott. Az újpestiek később még egy gólt szereztek Bjelos révén, így végül megnyerték a mérkőzést a Mezőkövesd ellen.

Az Újpest két pontra van a bennmaradást érő tizedik pozíciótól. A lila-fehérek az idei első három bajnoki meccsükön két vereség mellett egyszer döntetlent játszottak, és ezeken a találkozókon egyetlen gólt sem szereztek. Milos Kruscic gárdájának rossz sorozata a múlt hétvégén szakadt meg, a Fehérvár otthonában tudott nyerni az Újpest. A Mezőkövesd teljesítménye is hullámzó. Supka Attila csapata a legutóbbi négy meccsükön csak a Debrecen elleni találkozót tudták megnyerni, a borsodiak emellett két döntetlent és egy vereséget szereztek a tavaszi szezon kezdete óta. 

Jóval aktívabban kezdett az Újpest, de gólt csak az első félidő utolsó tíz percében tudtak szerezni a hazaiak. A 36. percben Beridze passzolt remek ütemben a jobboldalon kiugró Pauljevicshez, akinek élesen középre lőtt labdáját Zivzivadze négy méterről az üres  kapuba rúgta. A grúz támadó a második meccsén a második gólját szerezte az Újpest színeiben. A gólt itt tekinthetik meg.

Az első félidő végén egyenlített a Mezőkövesd. Kutrumbisz vállal hátulról meglökte Karnyickit egy balról jövő beadás után. Karakó Ferenc játékvezető a videóbírózás után tizenegyest ítélt a Mezőkövesd javára. A büntetőt Cseri Tamás a bal alsó sarokba lőtte. Az első félidőben több találat nem született.

Forrás: Tumbász Hédi

A második félidő elején az Újpest továbbra is nagy nyomás alá helyezte a vendégcsapatot. Az 52. percben Croizet kiváló keresztlabdát adott a baloldalon felfutó Zivzivadzénak. A grúz csatár a tizenhatoson belül csinált egy testcselt a védő előtt, majd jobbal tizenkét méterről a mezőkövesdi kapu bal oldalába csavarta a labdát. A 65. percben Croizet-vel szemben szabálytalankodott Lukic a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Beridze végezte el, de az újpesti játékos lövését Tordai kiütötte a jobb alsó sarok elől.

A 85. percben végleg eldöntötte a meccset az Újpest. Beridze kapott kitűnő labdát a remekül játszó Croizettől a baloldalon. Az újpesti játékos egyből Bjeloshoz passzolt, és a szerb középpályás tizenöt méterről óriási gólt lőtt a vendégek kapujának bal felső sarkába.

A meccs hátralévő idejében többet támadott a Mezőkövesd, de csak egy kapufát tudott elérni Ikenne-King lövése után. Az Újpest olykor szép játékot mutatva hazai pályán verte meg a Mezőkövesd csapatát.

OTP Bank Liga, 22. forduló