Szoboszlaiék kirúgott edzője veszi át a PL-csapat irányítását

RB Leipzig - Paris Saint-Germain Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
03 November 2021, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, RB Leipzig - Paris Saint-Germain, Group Stage, Group A, Matchday 4 at Red Bull Arena. Leipzig coach Jesse Marsch gives a thumbs up. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai Jesse Marsch veszi át Marcelo Bielsa helyét a Premier League-ben szereplő Leeds United kispadján.

A 48 éves szakember érkezését hivatalosan még nem jelentette be az angol klub, de a helyi lapok már megírták, hogy megérkezett a városba, illetve, hogy minden kérdésben megegyezett a csapat vezetőségével.

Marcelo Bielsát azt követően rúgták ki három és fél szezon után a Leedstől, hogy a csapat sorozatban negyedik bajnokiját is elvesztette a hétvégén, miután hazai pályán 4-0-ra kikapott a Tottenhamtől, és már csak 16. a tabellán mindössze két ponttal a már kieső helyen álló Burnley előtt.

A játékosként kétszeres amerikai válogatott Jesse Marsch szakevezetőként a Montreal Impactnél kezdte karrierjét, majd a Red Bull csoporthoz került, ahol a New York Red Bulls és a Red Bull Salzburg után, az idei szezon előtt vette át a Bundesligában szereplő RB Leipzig irányítását. A három magyar játékost, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató, az előző idényben ezüstérmes csapat azonban a vártnál gyengébben szerepelt, december elején pedig az Union Berlin elleni 2-1-es vereséget követően, amikor a csapat visszacsúszott a 11. helyre a tabellán, ki is rúgták.