Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester City 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Peterborough csapatát a Weston Homes Stadionban.

A City edzője, Pep Guardiola komolyan vette a meccset. Kevin De Bruyne-nek és Bernardo Silvának ugyan pihenőt adott, de belga és a portugál középpályást leszámítva a legerősebb manchesteri csapat futott ki a pályára a Weston Homes Stadionban. A City az első félidőben közel 80%-ban birtokolta a labdát, de nagy meglepetésre nem tudott gólt szerezni.

A fordulás után aztán az algériai Rijad Mahrez egy okos tekeréssel megtörte a gólcsendet, majd a 67. percben az angol válogatott Phil Foden 30 méteres átadását Jack Grealish vette le egy elképesztő mozdulattal, majd egy könnyű ziccerrel növelte a City előnyét, amivel el is dőlt a mérkőzés, így a manchesteri csapat bejutott a legjobb nyolc közé.

A Premier League-ben szereplő Crystal Palace hazai pályán 2-1-re legyőzte a Stoke City csapatát. A kelet-londoni csapat győzte gólját a holland védő, Jairo Riedewald szerezte a 82. percen, aki négy perccel korábban állt be csereként.

FA-kupa, nyolcaddöntők:
Peterborough (II)-Manchester City 0-2 (0-0)
Crystal Palace-Stoke City (II) 2-1 (0-0)