Új átigazolási időszak jöhet az orosz bajnokságban focizók számára

Russia Soccer Premier-League Krasnodar - Spartak RPL football Horizontal
6700776 20.11.2021 Krasnodar’s Grzegorz Krychowiak reacts during the Russian Premier-League soccer match between Krasnodar and Spartak Moscow, in Krasnodar, Russia. Vitaly Timkiv / Sputnik (Photo by Vitaly Timkiv / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A Lengyel Labdarúgó Szövetség felvetése szerint a FIFA-nak engedélyeznie kellene egy újabb átigazolási időszak bevezetését, hogy az Oroszországban szereplő idegenlégiósok elhagyhassák az orosz bajnokságot, amennyiben szeretnék.

Minden bizonnyal több játékos is távozna, miután az oroszok háborút folytatnak a szomszédos Ukrajna ellen. Az ukrán válogatott Jaroszlav Rakickij már távozott a Zenit csapatától, de a lengyel Grzegorz Krychowiak is elhagyná az orosz Krasznodar csapatát a hírek szerint.

Az edzők közül Markus Gisdol és Daniel Farke is elhagyta a Lokomotiv Moszkva, illetve a Krasznodar csapatát.

Grzegorz Krychowiak jelenleg az orosz Krasznodar focistája Forrás: Sputnik via AFP/Vitaly Timkiv

Az oroszok elleni gazdasági szankciók következtében szinte biztos, hogy több klub is fizetésképtelen lesz majd, és nem tudja a külföldi sztárok szerződéseiben foglaltakat teljesíteni majd. Ebben az esetben a játékosok szabadon távozhatnak, de könnyen lehet, hogy mások is élnének a lehetőséggel és elvi alapon sem szerepelnének többet orosz klubcsapatban.

Az UEFA és a FIFA is kizárta az orosz csapatokat a sorozataiból, előbbi elvette a BL-döntő rendezését Szentpétervártól, és megszüntette a szponzori együttműködését az orosz Gazprommal. Utóbbi a vb-selejtezőből tiltotta ki az orosz válogatottat, amely így biztosan nem lehet majd ott Katarban novemberben.